- Blackburn holder nullen

Foto: Mike Egerton (PA Photos)

Vi går for gevinst i dag med Blackburn og Oxford på kupongen.

03.05.10 10:58

En ny oddsuke med nye muligheter ligger foran oss. Som vanlig på en mandag er det litt blandet drops, men vi finner to Premier League-oppgjør, Aalesund-Start og norsk 2. divisjon og 3. divisjon på langoddsprogrammet. Vi lar Tippeligaen ligge i dag, da mandagskampen ser ut som en åpen affære, og retter heller blikket mot England.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Conference play-off
På femte nivå i England endte Oxford på tredjeplass og Rushden&Diamonds på fjerdeplass. Play-off er i gang, og disse spilte 1-1 forrige uke på Nene Park i Irthlingborough, hjemmebanen til "The Diamonds".

Da disse møttes i seriespillet ble det også 1-1 på Nene Park. Oxford vant sin hjemmekamp 1-0. Oxford har ikke tapt for Diamonds siden 2007. På de seks spilte etter det står det 4-2-0 hvis vi inkluderer play-off kampen forrige uke. Vinner Oxford i dag blir det den fjerde strake hjemmeseiren mot The Diamonds.

Oxford har skadefri tropp foran dette oppgjøret, med unntak av kapteinen Adam Murray. Jack Midson forlot banen med skade sist men er med igjen i dag, det samme gjelder Matt Green. Rushden&Diamonds får tilbake tidligere Oxford-forsvarer Mickey Corcoran etter skade, og han kan være aktuell fra start, men kan godt tenkes å starte på benken også. Det er to nærmest skadefrie lag som møtes i dag.

Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Kassam Stadium i Oxford er utsolgt for hjemmefansen til denne kampen. Kapasiteten her er 12.500, som kan høres lite ut i engelsk målestokk, men det er over dobbelt så mye som Diamonds bane tar. Det ble holdt av en billettkvote for Diamonds-fansen, men det ser ikke ut til at alle disse blir solgt. Så det er ingen tvil om hvilket lag som vinner kampen på tribunen, hvertfall.

Her er vi inne på et bi-moment til hvorfor vi tror på H i denne kampen. Diamonds er en liten klubb, selv i Conference-sammenheng, som har gjort en sesong over all forventning. Selv med tap i dag vil denne sesongen være et høydepunkt i klubbens historie, som ikke går lenger tilbake enn til 1992. Diamonds ble nummer 22 i 2. divisjon (gamle 3. divisjon) i 2003/04, men har spilt Conference-fotball siden 2006.

Oxford har lange tradisjoner og har spilt på høyere nivåer tidligere. De er en større klubb på alle måter, og selv om de har spilt på Conference-nivå siden 2006 de også, tror vi de tar et steg mot League Two med seier i dag. Innbyrdes oppgjør og hjemmebanefordelen gjør at 1,80 på H er godkjent i våre øyne. Kampen starter allerede klokken 16.00, og den kan ikke spilles som single, så vi finner et ytterligere ett objekt til en mandagsdobbel.

Blackburn - Arsenal
Blackburn har 1-3-1 på de fem siste og ligger trygt til på midten. De er et sterkt hjemmelag, men sist ble det 2-3 tap for Everton. 0-0 mot Manchester United før det. Sam Allardyce og Blackburn har brukt uken på en liten avslapningstur til Skottland. "They enjoyed themselves and did some relaxing," sier manageren. "They have had a long, hard season and deserve the little mini-break to get themselves ready for the last two games."

Arsenal har ikke mye mer enn æren å spille for, men de trenger ett poeng til før teoretikerne tilkjenner dem tredjeplassen offisielt. Det er fortsatt mye skader i laget, og resultatene den siste tiden har ikke vært så gode som vi er vant til. 0-0 mot Manchester City sist, tre tap på rad før det, mot Wigan, Tottenham og Barcelona (Champions League), og den feststemning og det scoringshumøret vi er vant til fra Arsenal, ser ut til å være litt på retur nå når sesongen går mot slutten.

Sam Allardyce bruker den kjedelige og betydningsløse sesongavslutningen til å teste ut noen nye spillere. Yily Basturk fikk prøve seg mot Wolverhampton, og manageren varsler at andre med lite spilletid får sjansen i dag.

Arsenals Arshavin kan muligens bli å se fra start i dag, han kan finne på å score mål, men vi tror ikke på noe fyrverkeri fra start. Han er tilbake etter skade, og vil nok ikke risikere noe ved å gå ut i hundre fra start i en betydningsløs kamp, om han i det hele tatt spiller.

At det står 0-0 til pause her, har vi stor tro på. 1,95 er belønningen for 0-0 og alle andre tenkelige uavgjorte resultater til pause. En mandagsdobbel er født, til 3,51 i odds. Vi satser 100 kroner og minner om den tidlige spillefristen: Klokken 15.55.

90. Oxford United - Rushden & Diamonds 1,80 2,80 3,00
99. Blackburn - Arsenal - (pause) 3,60 1,95 2,60

Total odds 3,51

Klikk her for å levere denne dobbelen.

Andre kandidater i dag er Helsingborg, som har startet sesongen i Allsvenskan meget sterkt. 2,00 på serielederen frister, selv mot et hjemmelag som ikke har tapt ennå. Av lagene vi tror vinner, men som vi ikke har sett oddsen på i skrivende stund, finner vi først og fremst Raufoss, men også Nordstrand skal vinne i dag og Pors skal ha gode sjanser i lokaloppgjøret mot Odd 2.

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.