- Blant de lagene som skaper minst

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Freddy dos Santos erkjenner at Vålerenga har et stort problem.

26.04.11 12:39

ROSENBORG - VÅLERENGA 2-0:

LERKENDAL (Nettavisen) I fjor var Vålerenga det laget som scoret klart flest mål i Tippeligaen. 69 ganger satte Moa og co. ballen i nettet bak motstanderens keeper i 2010-sesongen.

Fem runder ut i årets sesong, er det bare bunnlagene Viking og Sogndal som har scoret færre mål enn fjorårets sølvvinner.

Vålerenga-veteranen Freddy dos Santos er bekymret over hvor få sjanser laget skaper.

- Skaper ikke sjanser
- I fjor var vi truende så fort vi vant ballen. Nå tror jeg vi er blant lagene som skaper minst sjanser i Tippeligaen. Vi mangler pondus, sier en skuffet dos Santos etter tapet på Lerkendal.

Vålerenga kan trøste seg med at bare Tromsø har sluppet inn færre mål, men mandag så forsvaret alt annet enn stabilt ut da Rosenborg rullet opp det ene angrepet etter det andre.

- Vi tar litt for safe løsninger, og det ender opp med at vi blir litt paniske der bak, syntes 34-åringen.

Så langt denne sesongen har Fegor Ogude spilt meget godt på Vålerengas midtbane. Mandagens storkamp måtte nigerianeren se fra tilskuerplass, etter at han pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen mot Lillestrøm forrige søndag.

Dos Santos tror ikke at savnet av 23-åringen var avgjørende for Vålerengas skuffende innsats på Lerkendal.

- Han er en god spiller, men Harmeet (Singh red.anm.) spilte veldig bra i den posisjonen i fjor også, så det skulle ikke være noe problem.

Hæstad tok skylden
En som var enda lenger nede mandag kveld, var Kristofer Hæstad. Vålerenga-kapteinen sto rakrygget foran et samlet pressekorps og tok på seg skylden for tapet. Det var et famøst tilbakespill fra Hæstad som forårsaket Rade Pricas 2-0-mål.

- Jeg må beklage overfor klubben og supporterne. Det er min skyld at vi taper i dag, sa Hæstad.

Vålerenga-trener Martin Andresen synes sørlendingen var i overkant hard mot seg selv, da han tok på seg all skyld.

- Det er på ingen måte hans skyld at vi taper. Det er klart at det gjorde situasjonen verre, men vi lå allerede under, sa Andresen.

Vålerenga fikk ikke satt noe eget spill, og Jan Jönsson kunne fortelle at Rosenborg var godt forberedt på Vålerengas trekk med å dytte en midtstopper opp i midtbaneleddet når laget har ballen.

- Vi har bra kontroll på hvordan Vålerenga spiller, og jeg synes ikke vi slipper dem til mange sjanser i dag, sa Jönsson til Nettavisen etter kampen.

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

- Vålerenga skaper ingenting
Og mens det kan virke som om Vålerenga-spillerne sliter med å finne rytmen offensivt, ser det ut til at Jönssons Rosenborg er på rett vei. Gjermund Åsen kom inn fra benken og gjorde et meget godt innhopp.

- Vi har aldri vært i tvil om at det kom til å snu. Det er noen tilfeldigheter som har spilt inn og vi har vært uheldige, sier Åsen.

Midtbanespilleren håper nå at laget har funnet tilbake til fjorårsformen og at det blir mer moro på Lerkendal i fremtiden.

- Nå synes jeg vi er solide. Vi skaper et bra trykk, mens Vålerenga skaper ingenting, sier Åsen og underbygger Dos Santos' bekymring.

Vålerengas scoringsjakt fortsetter mot Brann i den sjette serierunden, mens Rosenborg vil prøve å følge opp årets første trepoenger med seier i Molde.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.