Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blir du den nye Mikel, Nosa?

Foto: Josefsen, Jon-Michael (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Møt Lillestrøms store håp for 2010-sesongen.

ÅRÅSEN (Nettavisen): Da Nettavisen startet sin research foran 2010-sesongen var det ett navn som gikk igjen da fotballeksperter i ulike leirer skulle utrope mannen de hadde mest tro på i årets sesong:

Lillestrøms 19 år gamle Nosa Emanuel Igiebor.

Les tipset: Nettavisen tipper Tippeligaen

- Han minner mye om Jon Obi Mikel, sa Vålerengas juniortrener Raymond Mikkelsen da nigerianeren var på prøvespill på Oslos østkant. Akkurat den sammenligningen er det stadig flere i Fotball-Norge som kommer med.

- Blir du den nye Mikel, Nosa?

Sterk i troen
Den knallsterke midtbanespilleren blir plutselig stille, smiler lurt, før han ser ned i gulvet. Av LSK-ledelsen beskrives han som en unggutt med ekstrem tro på egne ferdigheter. Akkurat nå virker han mer som skoleeleven som har mottatt ros fra læreren for første gang, og ikke helt vet hvordan han skal takle det.

- Jeg vil egentlig ikke snakke for mye, jeg vil ikke virke som jeg er for stor i kjeften, sier unggutten.

Svaret må nesten hales ut av ham, men like mye som han er sterk som en okse, er midtbanespilleren sterk i troen.

- Målet er å spille på høyeste nivå. Har du tro på det du gjør, kan du lykkes med alt. Jeg stoler veldig mye på mine egne ferdigheter, sier Nosa selvsikkert.

Frustrerende VIF-opphold
Fullt så selvsikker var han ikke da han kom til det kalde nord. Tross gode tilbakemeldinger fra Vålerenga gikk tida uten at noen kontrakt kom på plass.

- Jeg var der i 40 dager, bodde på hotell og trivdes ikke. Det var en frustrerende tid, og sponsorene som skulle ordne kontrakten min kom aldri på banen.

- Da jeg dro til Lillestrøm gikk det tre dager før kontrakten var klar. Det var lett å skrive under for dem, forteller Igiebor.

Han har ikke angret, selv om førstesesongen ikke ble det han drømte om.

- Jeg var mye skadet, og prestasjonene våre var ustabile.

Nå er Nosa tilbake i storform etter å ha brukt mye av vinteren til å pushe vekter ned i styrketreningsrommet. Men det er ikke bare løfting av vekter som gjør at nigerianeren har fått en kropp som mange vil misunne ham, skal man tro hovedpersonen selv.

- Nigeriansk mat gjør oss nigerianere sterke.

- Det er mye ris og kylling, men framfor alt veldig mye sterkt krydder. Da blir man også sterk, hevder LSK-spilleren.

- Kippe er ikke tøff nok
Selv om han ikke beskriver seg som noen dyktig kokk, er han flink å invitere lagkompisene på besøk for å oppleve vidunderresultatet det beste av afrikansk krydder kan gi. Ikke alle har turt å takke ja til invitasjonen.

- Frode Kippe er ikke tøff nok, så han har ikke prøvd. Men mange av mine utenlandske lagkompiser er ofte på besøk og spiser middag hos meg, forteller Igiebor.

- Nylig hadde jeg (prøvespiller) Christian Gamboa på besøk. Han begynte å svette så fælt av maten at han måtte åpne vinduene og kjøle seg ned, humrer LSK-talentet.

Selv må Igiebor fort også kjøle seg ned, skulle han ha den utviklingen mange spår han vil få i år. Spørsmålet er bare om resten av Lillestrøm-spillerne vil henge med i svingene, skulle ungguttens utvikling fortsette.

- Spillet her i Norge er veldig forskjellig fra det jeg er vant med fra Nigeria. Der liker vi å kose oss med ballen, her går alt så fort.

- Men jeg er blitt vant med spillet her, og jeg er kvitt skadeproblemene fra i fjor. Dessuten har laget en god miks, og jeg tror vi kan løfte oss mange plasser fra i fjor.

Det er håpet også på Romerike, og vinterens treningskamper har gitt god grunn for optimisme blant de gulkledte. Det gjorde for så vidt også fjorårsresultatene før sesongen, men med et års mer rutine på unggutta, samt litt mer fart inn i laget, så er optimismen langt mer berettiget i år.

Les tipset: Nettavisen tipper Tippeligaen

LILLESTRØM 2010:

+ Gode resultater i oppkjøringen

+ Har endelig fått litt tempo inn i laget, Elyounoussis inntog særs spennende

+ God miks av ungt og gammelt

- Sviktet etter god oppkjøring i fjor

- Sliter med samhandlinga

- Tempoproblemer på stopperplassen

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!