RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/ADRIAN DENNIS (SCANPIX)

- Blir hyllet av de store

Sist oppdatert:
Øyvind Alsaker har snakket med de største stjernene i England. Og respekten for Ole Gunnar Solskjær er enorm.

TV 2 Sportens fotballkommentator Øyvind Alsaker har kommentert Premier League for Canal Plus i en årrekke. Han har dermed vært en av dem som har jobbet mest med Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg kommenterte engelsk fotball da han kom til Manchester United, og har fulgt karrieren hans tett, sier han til Nettavisen.

Keane, Ferdinand, Lampard, Henry
Og han er imponert over den posisjonen Solskjær har blant stjernene i England.

- Det som slår meg først og fremst, er alle de store ordene andre stjerner bruker om ham. Jeg har intervjuet Roy Keane, Rio Ferdinand, Frank Lampard og Thierry Henry om Ole Gunnar. Dette er også spillere fra konkurrerende klubber, og alle bruker store ord om hvor god avslutter han er og om profesjonaliteten hans, forklarer Alsaker.

- Han har satt seg i respekt over hele øyen, ikke bare blant juniorene i Manchester United. Han når også frem til treningsfeltet til Chelsea i London. Det tror jeg er ganske sjelden.

Utviklet nye egenskaper
I sine første år i Manchester United fikk Solskjær klengenavnet «Baby-faced assassin» for sine avslutteregenskaper. Unggutten ble toppscorer allerede i sin første sesong i Premier League.

- På banen forbinder man ham med spektakulære mål. Han scoret mange flotte mål. De siste årene har det blitt mer innhopp og mange mål. Han ble mer og mer en hel spiller. Han begynte som en rå og unik avslutter. Han utviklet med årene andre egenskaper som han lærte av de han spilte sammen med. Han ble en mer komplett spiller, uten at han ble dårligere, sier Alsaker, som mener Solskjær er den største spilleren i norsk fotballhistorie.

- Det er bare å telle «bøtter». Det er det ingen som kan argumentere mot. Han har vært på Englands beste lag i den perioden de fullstendig dominerte. De var ikke like store i Europa, men han fikk med seg den eneste mesterligatriumfen i moderne tid. Han er stor.

Helt blant supporterne
Etter å ha vandret rundt i Manchesters gater i forkant av United-kamper, har Alsaker fått med seg hvordan kristiansunderen har skutt seg til en spesiell plass i alle United-hjerter.

Da Tottenham tilbød Manchester United 5,5 millioner pund for ham, lot Ferguson Solskjær få ta avgjørelsen om fremtiden sin. Han valgte å bli og kjempe for plassen sin i United-angrepet.

- Like mye som for ferdighetene, vil han bli husket for profesjonaliteten. Måten han har kjempet seg tilbake etter skader. Hvordan han reagerte da Alex Ferguson ville selge ham. Går du blant United-supportere, så er en han en av de største, og det er ikke bare fordi han scoret målet mot Bayern München. Han gikk ut og var skeptisk til de nye eierne og støttet supporternes aksjoner. Han viste mot og hadde meninger. Han har satt spor etter seg, sier TV 2-kommentatoren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere