RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sang Tan (AP/Scanpix)

- Blir ikke stallfyll

Bjørn Helge Riise (26) er innbitt på å spille seg inn på Fulham-mannskapet til Roy Hodgson.

Fulham har nærmest blitt en nordisk samlingsplass. Likevel sliter de fleste med å etablere seg på laget – sett bort fra Brede Hangeland. Fredrik Stoor, Toni Kallio, Erik Nevland og Bjørn Helge Riise er alle i samme båt. Rett før overgangsvinduet stengte ble også svenske David Elm hentet inn til klubben.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Tre kamper av årets Premier League-sesong er unnagjort. Bjørn Helge Riise har vært i England i drøyt halvannen måned. Leilighet er på plass, familien har kommet og barn er plassert i barnehagen. Alt har gått på skinner utenfor fotballbanen for familien Riise. På banen har det imidlertid ikke gått like bra.

Riktignok har han fått spille i kvalifiseringskamper til Europaligaen, men i serien har ikke sunnmøringen fått tillit ett eneste minutt. Likevel tror ikke hovedpersonen selv at han blir en del av den litt leie statistikken for nordiske spillere i Fulham.

– Nei, jeg frykter ikke det. Det kommer ikke til å skje. Jeg vet jeg har kvaliteter, og skal jobbe knallhardt for å spille meg inn på laget, sier Bjørn Helge Riise til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ikke imponert
Riise trives godt på treningsfeltet på Craven Cottage. Han har blitt godt mottatt av sine lagkamerater – både de nordiske og de britiske – og har god dialog med manager Hodgson.

– Det er mange meritterte spillere med godt navn og rykte på de plassene jeg kjemper om, og da slipper de også lettere unna med småfeil enn det jeg gjør. Sånn er det bare, sier Riise.

Samtidig er han ikke veldig imponert over hva kantspillerne i klubben har prestert så langt i år.

– Jeg synes ikke de har prestert sånn superbra. Men de har som sagt et godt rykte på seg, og kommer fra mer meritterte klubber enn meg. Når jeg kommer fra «lille» Lillestrøm i Norge, mens spillere som Damien Duff har navn og status etter å ha spilt i klubber som Newcastle og Chelsea, ligger de litt foran. Da gjelder det bare for meg å overbevise de gangene jeg får sjansen, sier Riise.

Andre kvaliteter
Riise mener selv å inneha kvaliteter som Duff ikke besitter.

– Jeg føler jeg har flere kvaliteter og strenger å spille på enn han, seir han og utdyper:

– Han har hurtigheten og erfaringen, og skyter bra. Men han er ikke veldig mye raskere enn meg, og jeg har bedre teknikk, touch og innleggsfot enn han. Og kan brukes i andre roller, mener Riise.

Hvis vi tillater oss å legge til bedre arbeidsmoral, er vi vel ikke veldig langt unna sannheten.

– Det har hvert fall sett slik ut på trening, sier 26-åringen, som legger til at han har et godt forhold til Duff utenfor banen.

Vil fort på banen
Sunnmøringen ser også seg selv i andre roller på midtbanen.

– Hodgson har sagt at jeg også kjemper om en plass litt mer sentralt på midten, sier Riise.

Danny Murphy og Dickson Etuhu startet på den sentrale midtbanen til Fulham, men i sist kamp, mot Aston Villa, gikk Jonathan Greening rett inn på laget etter å ha blitt hentet fra West Bromwich.

Lillebror Riise har åpenbart en vei å gå før han etablerer seg på laget som endte på en imponerende sjuendeplass i ligaen sist sesong.

– Men det er spilt bare tre kamper. Det er en lang sesong. Jeg vil få min sjanse og vil på banen fortest mulig.

Fulham har vunnet én av sine tre første kamper. Den kom i åpningskampen borte mot Portsmouth.

Blir vraket mot Island?
Men først er det Island på Sagaøya. Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen hevder å ha ett usikkerhetsmoment i forhold til startelleveren. Det er i midtbaneleddet, men han vil ikke røpe hvem eller hva.

Kanskje er det nettopp det at Bjørn Helge Riise ikke har tillit i Fulham som gjør Drillo usikker på om han skal starte med midtbanemotoren. Drillo pleier å være tro mot formspillere.

Og for å være i form må man spille for klubblaget.

– Det er alltid en fordel, sier Drillo. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere