RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blir vel ikke noe bedre i år...

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Espen Hoff tviler på at 2010 blir et jubelår.

TELENOR ARENA (Nettavisen): Først spilte han fast for Odd Grenland i en årrekke. Så ble han den store stjerna for Lyn, og foran 2009 lå hele Tippeligaen for Espen Hoffs føtter. Han valgte Stabæk.

Og det angrer han kanskje på nå.

For ett år etter har Hoff hatt sin svakeste sesong på mange år. Han scoret ett Tippeliga-mål. Sist han kun scoret ett seriemål på en sesong, var i 1999. Man må også helt tilbake til 1999 for å finne forrige gang han ikke spilte fast et sted.

Så skjedde det altså igjen – ti år etter.

- Stor mental jobb
- Det ble en annen hverdag, sier han til Nettavisen.

- Det var noe jeg aldri hadde opplevd før. Jeg har alltid hatt nærmest ubegrenset med tillit. Så ble hverdagen helt annerledes. Da ble det en ganske stor fysisk jobb, men enda større mentalt, legger han til.

Problemet er at vinteren så langt tyder på at 2010 blir et like kjipt år. Han har vist glimt av den gamle Espen Hoff, men i generalprøven mot Molde var han bak både Mikkel Diskerud, Diogo Costa og Palmi Rafn Palmason.

I verste fall blir han altså kun andreinnbytter offensivt.

- Jeg tolker vel situasjonen slik at jeg ikke får noe mer spilletid i år enn i fjor. Jeg kan imidlertid ikke gjøre annet enn å bite tenna sammen. Jeg får jobbe hardt på trening, og håpe at det gir resultater på sikt, sier han.

Uten at han har helt troa på det.

Dyrekjøpt
Et par Tippeliga-klubber har vist interesse for ham, men det er et stort problem: Hoff var en av de siste som fikk lukrative avtaler før finanskrisen slo inn. Samtidig nekter Stabæk å selge uten å få noe tilbake.

- Vi har investert såpass mye i Espen at det er uaktuelt å la ham gå gratis, sier Stabæks sportslige leder, Tom Schelvan, til Nettavisen.

- Det ser låst ut, erkjenner Hoffs agent Gunnar Martin Kjenner overfor Nettavisen.

- Espen var jo veldig heldig. Han gikk til Stabæk rett før finanskrisen. Så med den lønna han har og Stabæks økonomiske krav, så er det ikke mange som kan matche det. Det ligger ikke i kortene at noe skjer nå. Vi får heller se til sommeren – eller etter årets sesong - hvordan situasjonen er da, legger han til.

- Angrer du på at du gikk hit, Espen?

- Angrer er et sterkt uttrykk. Jeg gikk hit for å ta et nytt steg. Jeg visste at det kom til å bli tøft. Det vil bli for dumt å si at jeg angrer, men det er i alle fall ikke blitt som jeg håpet, det kan vi være enige om.

Usikkerhet defensivt
Spørsmålet er om sesongen 2010 kan bli som Stabæk håper. I så fall bør det ende med ny medalje. I 2008 tok bæringene seriegull. I fjor ble det bronse.

Før årets sesong har også Veigar Páll Gunnarsson returnert fra Frankrike. Sammen med Alanzinho var han kanskje den viktigste spilleren i gullsesongen. I tillegg disponerer Jan Jönsson en skadefri Johan Andersson fra første spark av. Offensivt ser det dermed mer enn bra nok. Spørsmålet er det defensive. Pontus Segerström er borte. Thomas Rogne også. Og Inge André Olsen. Det er heller ingen fordel at Jon Inge Høiland, som fungerte som midtstopper i fjor, også er ute noen uker. Derfor sier det seg selv at det er en viss usikkerhet på om Stabæk er gode nok defensivt til å utfordre om det aller edleste – nemlig gullet.

- Vi har et veldig godt lag, sier Hoff.

- Men som de fleste andre i gruppa bak Rosenborg, vi er avhengig av å ha en skadefri tropp gjennom hele sesongen. Små marginer må nok også gå vår vei hvis vi skal kunne kjempe helt øverst, legger han til.

- Bedre enn i fjor
Trener Jan Jönsson mener uansett at det ikke ser så galt ut. Det defensive fungerte i alle fall bra i den siste kampen på La Manga, mot Sönderjynske, og greit nok mot Molde i søndagens generalprøve, selv om Jönsson gjerne skulle hatt litt mindre sjanser mot enn han fikk i den kampen.

- Jeg har ingen problemer med å se at det stilles spørsmål ved backrekka vår. Vi er i ferd med å spille inn en ny backfirer. Men selv om vi har mistet mange midtstoppere, så mener jeg likevel at vi er lenger framme nå enn i fjor, sier Jönsson.

Da hadde Stabæk nesten ikke spillere gjennom vinteren, og hentet inn et par spillere også rett før overgangsvinduet stengte i mars. Det er ikke like aktuelt i år. Noe som er mye mer sannsynlig er det at Stabæk blir enda bedre i Telenor Arena. Etter en trøblete start fant Stabæk nemlig ut av det hele i fjor, og avsluttet med ti seirer på de siste 11 kampene.

Spørsmålet er hvordan de takler overgangen til litt humpete vårbaner når de må spille borte.

- Men jeg tror vi lærte en del på La Manga. Det var ikke spesielt vellykket resultatmessig på La Manga i år, men jeg tror virkelig at vi lærte av overgangen fra Telenor Arena til naturgress, sier Jönsson selvsikkert.

Så blunker han lurt.

Dermed har resten av Tippeligaen grunn til å bekymre seg.

Det pleier nemlig å gå Stabæks vei når Jan Jönsson oser av selvtillit.

STABÆK 2010:
+ Meget sterk førsteellever
+ Kanskje Norges beste midtbaneduo i Hauger/Farnerud, mens superduoen Gunnarsson/Nannskog er tilbake
+ Kontinuitet på trenersiden, innarbeidet mønster, har gitt tre strake medaljer
- Forsvarsrekka har ikke satt seg. Leter desperat etter en venstreback
- Tynn stall, skal ikke mange skadene til før det kan rakne – spesielt på topp
- Nannskog med kun én scoring i sesongoppkjøringen. Vil han finne tilbake til målformen når sesongen starter?

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere