Gå til sidens hovedinnhold

- Bodø ville styrket EM-søknaden

Men nå legges Nord-Norges EM-plan død en gang for alle.

KULTURDEPARTEMENTET (Nettavisen): Dagen før EM-søknaden skulle presenteres sa Arbeiderpartiets nestleder, fiskeri- og kystminister Helga Pedersen til Nettavisen at hun så fram imot Fotballforbundets EM-søknad. Én mangel var hun likevel tydelig på at søknaden hadde.

- Det er synd at ikke hele landet er med. Søknaden ville blitt betydelig styrket hadde Bodø vært med, sier Pedersen til Nettavisen.

Håper NFF endrer søknaden
Pedersen understreker at hun uttaler seg som Arbeiderpartiets nestleder, og ikke som regjeringsmedlem, men er likevel klar på at kampen ennå ikke er over.

- Det er gitt kraftige signaler til Norges Fotballforbund om at Bodø bør være med, og jeg håper at de tar disse signalene og gjør om søknaden.

At Bodø var den av søkerbyene som kom dårligst ut av evalueringen NFF fikk foretatt i forkant, bekymrer ikke Ap-toppen.

- Nordområdene er viktige for oss, og det er sikkert ting man kan få endret og forbedret i ettertid.

Skrinlegger Bodø
I EM-søknaden, som ble overlevert regjeringen ved kulturminister Trond Giske onsdag litt over klokken tre, er Oslo, Skedsmo, Stavanger og Trondheim plukket ut som vertssteder. Slik vil det også bli, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

- Denne ballen kan legges død nå, Bodø blir ikke vertssted. De fire byene er plukket ut, og det er de det vil bli, sier Kåfjord til Nettavisen.

- De fire byene vi har plukket ut var de fire sterkeste kandidatene, og det er de byene som vil gjøre det mulig å få EM til Norge.

Giske: - Lite sannsynlig
Svenskene stiller med fem vertssteder, og det er heller ikke mulig å få en ekstra vertsby på overtid fra svenskene, understreker fotballpresidenten. Kulturminister Trond Giske begynner også å innse at slaget er tapt.

- Det er et sterkt engasjement for Bodø, men det er svært lite sannsynlig at Bodø vil være med å arrangere fotball-EM i 2016.

Noe veto er dermed ikke aktuelt for regjeringen.

- Søknaden står og faller ikke på Bodøs deltakelse. Er det mulig, så bør hele landet være med på et slikt arrangement, men vi må være realistiske, sier Giske til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg