*Nettavisen* Sport.

- Bør applaudere ham

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Mens spillerne var ute etter Brage Sandmoen, mener trener Dag Eiliv Fagermo at dommeren fortjener skryt.

26.05.10 07:49

LILLESTRØM-ODD 2-2:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Etter en times spill skjedde det som hisset opp et Odd-lag som da ledet 2-1. Dommer Brage Sandmoen blåste straffe til Lillestrøm – selv om ikke én LSK-spiller ropte på straffe. Odd-spillerne protesterte vilt, og det luktet kompensasjon for den billige straffen Odd fikk i førsteomgang.

- Jeg blir holdt og dratt ut av balanse, sier LSK-spiss Arild Sundgot om situasjonen.

- Jeg skjønte ingenting da han blåste, sier Odd-keeper Arni Gautur Arason.

Men straffe ble det. Som Arason reddet, før han så Sandmoen pekte på straffemerket igjen fordi Arason hadde beveget seg for tidlig fra streken. Den neste straffen satt Khaled Mouehli sikkert i mål til 2-2.

Les også: Sandmoen slakter storskjermbruk

Arason forbannet

Etter kampen var Arason, som fikk gult kort for kjefting på dommeren, fremdeles irritert på Sandmoen. Men da var han mest fordi han ga LSK to forsøk fra krittmerket.

- Han tolker reglene altfor strengt. Jeg mener jeg beveget meg langs streken, som er lov, og kanskje litt utover. Men det er svært sjelden dommerne blåser for det, sier Arason til Nettavisen.

Flere andre Odd-spillere utrykte sterk misnøye med dommerens beslutning, som førte til at Odd mistet tre poeng. Men hos trener Dag Eiliv Fagermo var det ingen støtte å hente for Arason & Co.

- Begge straffene, både den vi fikk og den Lillestrøm fikk, er riktig dømt. I stedet for å klage på dommerne, bør vi applaudere at han tar tak i holding, som er et stort problem i fotball. Begge straffesituasjonene kommer på grunn av holdning, sier Fagermo til Nettavisen.

Han mener andre dommere bør ta notis av Sandmoens dømming på Åråsen.

- Han bruker det regelverket som er. Sånn skal det være. Den eneste måten å slå ned på regelbrudd, er å håndheve reglene konsekvent.

Derfor mener han at det også var greit å gi LSK to straffeforsøk da Arason gikk for tidlig. Uansett hvor irriterende det han mente var.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Mer irritert over første målet
Etter 2-2 gikk begge lag gikk skuffet av banen. LSK hadde flest sjanser og styrte spillet, men misbrukte store sjanser til å avgjøre. Mens Odd ga fra seg en tomålsledelse. Av trenerne var Fagermo mest fornøyd.

- Jeg er mer irritert over den første goalen vi slapp inn. Men uavgjort borte mot Lillestrøm skal vi være fornøyd med. Nå har vi ennå ikke tapt i mai, sier Fagermo.

LSK-trener Henning Berg jaget spillerne i angrep etter 2-2-målet, men var skuffet over lagets evne til å avgjøre kampen.

- Vi var nærmest seieren, men det siste kvarteret var vi ikke så gode. A ble vi upresise og samhandlingen var dårlig, sier Berg.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.