*Nettavisen* Sport.

- Bør komme seg til en annen klubb

Landslagssjef Morten Olsen anbefaler utlån for stortalentet Pierre-Emile Højbjerg.

Landslagssjef Morten Olsen anbefaler utlån for stortalentet Pierre-Emile Højbjerg. Foto: Revierfoto

Landslagssjef Morten Olsen anbefaler utlån for stortalent.

Den danske landslagstreneren Morten Olsen mener det 19-årige stortalentet Pierre-Emile Højbjerg har godt av å komme seg vekk fra Bayern München.

Midtbanespilleren er regnet som Danmarks kanskje største talent. Men i klubblaget Bayern München er kampen om spilletid meget tøff.

Nå mener Olsen at Højbjerg kan ha best av å forlate den tyske storklubben i en periode.

– Bayern vet at han har en stor framtid. Nå bør han komme seg ut til en annen klubb og bekrefte det. Han vet selv at han må vurdere det sterkt nå, sa Olsen.

Vil spille sentralt

Olsen mener Højbjerg bør se på utbyttet andre spillere har hatt av et utlån.

– Se på Toni Kroos. Bayern leide ham ut til Bayer Leverkusen. Så kom han tilbake som en nøkkelspiller, og nå spiller han i en annen gigantklubb (Real Madrid). Det er ingen dårlig idé. Det samme tror jeg Bayern vil si til ham på et tidspunkt, sa Olsen.

Højbjerg selv fortalte på et pressetreff onsdag at han har gitt beskjed til trener Josep Guardiola om at han ønsker å spille sentralt på midtbanen.

– Jeg har fortalt ham at jeg er midtbanespiller. Jeg har sagt at jeg skjønner at jeg må brukes på høyresiden i én kamp. Men det er sentralt jeg føler meg best. Og han vet at jeg kan bli en av de aller beste der.

Ikke redd konkurranse

Skal han spille sentralt må han kjempe mot meritterte spillere som Xabi Alonso og Bastian Schweinsteiger om en plass. Det er en konkurranse dansken ikke frykter.

– Jeg er ikke bare et navn i rekken, men kan dytte folk til siden. Men det er ikke sånn at jeg setter meg selv over laget. Jeg vil ikke tråkke på andre spillere, og si at jeg er bedre. Det ville vært håpløst av meg å si at jeg som 19-åring er en spiller av Alonsos kvalitet. Men jeg tror jeg i framtiden kan vise at jeg har noe han ikke har, sier Højbjerg.

(©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.