RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bør se på andre plasser enn stopperplassen

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kjetil Wæhler mener ikke det er noen stopperkamp mellom han og Vadim Demidov.

NORGE - KYPROS 3-1:

ULLEVÅL (Nettavisen): Det var få som trodde på et mirakel på Ullevaal tirsdag kveld, da Norge tok imot Kypros til den siste kampen i EM-kvaliken. Norge måtte som kjent vinne med ni mål, samt håpe på en dansk ettmålsseier eller mer i Parken.

Danskene leverte, men Norge vant «bare» 3-1, og dermed må det norske landslaget igjen vinke farvel til et sluttspill.

- Har ikke for vane å score syv
Landslagsspillerne var fornøyde med seieren, og sier de aldri hadde særlig tro på et mirakel i EM-kvalikens avslutning.

- Vi tenkte ikke så mye på hva Danmark gjorde, vi var bare opptatt av å vinne. Et mirakel var sjelden i tankene mine, hvert fall, og Kypros er ikke så dårlige at vi bare kan feie over dem. Vi er heller ikke så godt vant med å vinne syv eller åtte null på hjemmebane, sier Vadim Demidov til Nettavisen.

- Vi visste at det måtte et mirakel til og at vi måtte score masse mål, men vi tenkte bare på å vinne kampen. Vi spiller bra og vinner, det er det viktigste, sier Alexander Tettey.

BØRSEN: Slik spilte Norge

Selv om kampen mellom Norge og Kypros aldri ble særlig spennende, var det en annen kamp som kan bli særdeles interessant frem mot VM-kvaliken. Nemlig duellen om hvem som skal bli Brede Hangelands makker på veien mot Brasil-VM i 2014.

Vadim Demidov (25) har gjort en god figur de gangene han har fått prøve seg, og spilte en god kamp mot Kypros tirsdag. Kjetil Wæhler (35) har vært Hangelands faste makker i lang tid, men nå mener Demidov at hans tid er kommet.

- At Brede kommer inn, er helt sikkert. Men jeg synes jeg har gjort det bra når jeg har fått sjansen, og føler at jeg har utviklet meg bra, særlig med ball. Jeg er klar for å ta den (andre stopperplassen), og ønsker å være enda viktigere i den neste kvaliken. Det målet må jeg ha. Egil må spille med de beste til enhver tid, og jeg føler at jeg har bevist at jeg er en av de beste, sier Demidov til Nettavisen.

- Frykter ingenting
Men Kjetil Wæhler har ikke tenkt til å gi seg uten kamp.

- Hittil er det Brede og jeg som har spilt sammen, men det handler om å prestere godt på klubblaget, så får vi se hva som skjer neste kvalik.

- Frykter du for plassen?

- Jeg frykter ingenting, det er sunt med konkurranse om plassene, og jeg synes man bør se på andre plasser enn stopperplassen.

- Medieskapt stopperkamp
- Hvilke plasser mener du?

- Det vil jeg ikke komme inn på, men nå har Brede og jeg spilt bra sammen i lang tid. Det er litt medieskapt også, den stopperkampen, og mange vil ha meg ut fordi jeg begynner å dra på årene. Så lenge motivasjonen og formen er der, og man presterer godt, da har alder ingenting å si. Jeg kan spille til jeg er 40, påpeker Wæhler.

Demidov har alderen på sin side, og spiller ukentlig på høyt nivå i La Liga. Han tror ikke at han har klart å vinne stopperplassen fra Kjetil Wæhler, selv om han har veldig lyst på den.

- Nei, det føler jeg ikke. Jeg har fått noen sjanser, og føler jeg har tatt dem. Jeg vil at plassen skal bli min, og begynner å mene at jeg fortjener den, sier Demidov.

Hvem som vinner «stopperduellen», det vet bare Drillo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere