RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SPILLER KVALIFISERING: Branns Marcus Pedersen (tv), Erik Huseklepp, trener Rikard Norling og keeper Piotr Leciejewski er avhengige av seier over to kamper mot Mjøndalen for å få spille i Tippeligaen neste år.
SPILLER KVALIFISERING: Branns Marcus Pedersen (tv), Erik Huseklepp, trener Rikard Norling og keeper Piotr Leciejewski er avhengige av seier over to kamper mot Mjøndalen for å få spille i Tippeligaen neste år. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

- Brann avhengig av trygg hjemmeseier

Mjøndalen er nemlig sterke på hjemmebane.

Brann bør kunne ta seg av Mjøndalen og sikre ny eliteseriekontakt, men fotballkommentator Kenneth Fredheim tør ikke å utpeke bergenserne som storfavoritt.

Søndag er det ikke bare cupfinale på Ullevaal stadion. For i Bergen står mye på spill når Mjøndalen kommer på besøk. Brann jakter et godt utgangspunkt i dobbeltoppgjøret som avgjør hvilket lag som tar den siste plassen i neste års eliteserie.

Vanligvis er eliteserielaget kjempefavoritt mot et lag fra 1. divisjon over to kamper. Men Branns snodige sesong gjør at Fredheim ikke føler seg sikker på at rødtrøyene blir å se på øverste nivå også i 2015.

- Brann må få med seg en trygg hjemmeledelse til Nedre Eiker. De må ha noe å gå på, for Mjøndalen er et godt og solid hjemmelag. Ender det uavgjort i Bergen, holder jeg faktisk en knapp på Mjøndalen, sier Fredheim til NTB.

- Det tredje siste laget i eliteserien skal være mye bedre enn det tredje beste i 1. divisjon, men Brann er ingen stor favoritt. De har hatt en merkelig sesong, legger C More-kommentatoren til.

- To cupkamper

Arne Scheie er på sin side mer optimistisk på Branns vegne. Den tidligere NRK-kommentatoren mener bergenslaget skal komme seg greit gjennom kvalifiseringen.

- Et eliteserielag skal klare det. Det skal være stor forskjell på Brann og Mjøndalen. Men det er klart, dette blir to cupkamper for begge lag. Jeg tror nok Brann må ha noe å gå på før bortekampen, sier Scheie til NTB.

Brann berget kvalifiseringsplassen med to strake seirer helt på tampen. I kampene mot Sogndal og Haugesund tok trener Rikard Norling grep og la om formasjonen. Det betalte seg for Sportsklubben.

- Brann sto fram som et lag i de kampene. I tillegg viste Norling at han er en klok mann ved å tilpasse spillestilen. Erik Huseklepp og Jakob Orlov sammen fungerte langt bedre enn duoen Marcus Pedersen og Azar Karadas. Nå som alle er klare, blir det spennende å se hva Norling velger, sier Fredheim.

Gauseth ute

Han mener det er uheldig at Mjøndalen må klare seg uten Christian Gauseth i begge kampene mot Brann. 30-åringen pådro seg rødt kort da Bærum ble slått 4-1 etter ekstraomganger sist helg.

- Det er synd Gauseth er ute. Han hadde en strålende avslutning på sesongen (seks mål på de fem siste kampene). Mjøndalen har en solid sentrallinje og har folk på topp som kan avgjøre.

Forrige gang et 1.-divisjonslag rykket opp til eliteserien via kvalifisering, skjedde i 2010 da Fredrikstad slo Hønefoss. Men det hører til sjeldenhetene. Siden 2000 har eliteserielaget berget plassen ti ganger.

Selv unngikk Brann nedrykk etter å ha gått seirende ut av kvalifisering i 1991 og 2002. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere