*Nettavisen* Sport.

- Brann er en spennende klubb

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Kjetil Rekdal om den ledige jobben i Bergen.

05.06.10 12:56

BERGEN (BA): Foran fjorårets møte med Aalesund gikk Kjetil Rekdal ut i BA og avslørte at han kunne tenke seg å trene Brann en gang i fremtiden.

Rekdal karakteriserte det å være trener på Stadion som en av landets to mest spennende og utfordrende jobber – ved siden av gamlejobben i Vålerenga – og uttalte at Brann var en «interessant» klubb.

Når Aalesund-treneren blir konfrontert med utspillet nesten nøyaktig ett år etter, holder Rekdal fast på uttalelsene. Forskjellen er at han denne gangen frir til en ledig brud.

– Nå er jeg Aalesund-trener og konsentrerer meg om det. Jeg går ikke rundt og er fristet. Men Brann er en spennende klubb, for å si det på den måten. Om jobben frister, vet man jo ikke før det er aktuelt, sier Kjetil Rekdal og legger til:

– Jeg vet ikke om vi skal kalle oss for tatere, men i dette yrket er det slik at man flakker rundt. Hva fremtiden bringer vet man aldri. Uansett skaper det bare spekulasjoner å prate.

Attraktiv jobb
Med så mye medieerfaring som Rekdal har er det derfor en smule oppsiktsvekkende at snakketøyet ikke stopper når han garantert vet at uttalelsene vil skape spekulasjoner om at han har lyst til å forlate Aalesund til fordel for Brann.

For den tidligere landslagskapteinen mener ennå at jobben Steinar Nilsen har forlatt er attraktiv. Det til tross for både manglende midler til spillerkjøp, enorme forventninger og ledere med lite tålmodighet.

– Jeg vil helt sikkert tro at mange kan tenke seg den jobben. Der er stort sett full Stadion og en entusiasme rundt klubben som få andre har. Det ligger der fast. Så handler det om hvilke rammebetingelser som ligger rundt. Og da tenker jeg ikke bare på trenerlønn, påpeker Rekdal.

Forlenger ikke
Den tidligere Lierse- og Kaiserslautern-treneren forteller at han er svært giret på å prøve seg i utlandet igjen. Det er likevel ikke slik at å komme seg ut er overordnet alt annet.

– Nei, det sier jeg ikke. Man kan ikke ha så store forventninger. Det er veldig få i denne verden som kan velge hva som er mulig. Mourinho er en av få som kan velge hvem han vil trene. Men jeg har en bra CV – jeg er ikke redd for det.

– Er den god nok for Brann?

– Tja, den er god nok for mange. Jeg vet ikke om jeg skal nevne navn, smiler Rekdal og legger til at han «jevnt og trutt» får henvendelser fra «fjern og nær».

Å forlenge med tangotrøyene utover 2011 er ikke aktuelt for suksesstreneren.

– Jeg ble spurt for en tid tilbake, men jeg har ikke hatt tanker om det foreløpig. Når man har vært tre og et halvt år i en klubb, må man stille seg spørsmålet om det er riktig å fortsette eller ikke. Å sette meg ned å diskutere forlengelse nå kommer ikke til å skje. Det er både jeg og Aalesund innforstått med, varsler «Reka».

Bergensopphold
Selv om Aafk-treneren snakker om den ledige Brann-jobben forsikrer han sunnmøringene om at fokuset er på det som skal skje ute på banen før morgendagens «topp mot bunnoppgjør».

– Akkurat nå har jeg tenkt å komme til Bergen og få med poeng hjem. Og det blir ikke lett. Brann har vært gode hjemme, men de har hatt marginene mot seg og hatt dårlig uttelling, mener Rekdal.

Siden Løv-Ham venter i cupens tredje runde onsdag blir både Rekdal og Aalesund-laget værende mellom de syv fjell helt fram til torsdag.

Med andre ord skulle det være mulig å finne tid til et møte med Branns allmektige Lars Moldestad i løpet av oppholdet.

– He-he! Det der håper jeg du sa som en spøk, avvæpner Kjetil Rekdal.

Les flere nyheter fra Bergen her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.