*Nettavisen* Sport.

- Brann har ikke noe stort fotballag

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Men Davy Wathne tror Rune Skarsfjord sitter trygt.

07.05.12 18:15

Mandag kveld er det duket for vestlandsderbyet mellom Brann og Viking i Bergen.

Lagene har så langt ikke imponert nevneverdig denne sesongen. Viking har to seiere på sine seks første kamper og ligger for øyeblikket på en 12 plass.

Brann på sin side befinner seg for øyeblikket under nedrykksstreken, med kun tre poeng.

Det er faktisk bergensernes dårligste serieåpning siden 1998.

Den gangen gikk daværende Brann-trener, Kjell Tennfjord, av etter elleve spilte seriekamper.

- Andre forutsetninger
Brann-supporter og TV 2-programleder, Davy Wathne, tror Rune Skarsfjord sitter trygt på Brann Stadion til tross for den svake serieåpningen.

- Det er andre forutsetninger nå enn da Kjell Tennfjord gikk av. Jeg kan ikke tenke meg at Brann med sin økonomi vurderer hans stilling. De har ikke råd til å kjøpe spillere, og da kan jeg ikke tenke meg at de skulle kunne hente inn noen ny trener, sier Wathne til Nettavisen.

TV 2-programlederen minner også om fjorårssesongen hvor Brann overrasket mange med å ta fjerdeplassen i Tippeligaen - i tillegg til å ta seg til cupfinalen.

- I fjor var Rune Skarsfjord en magiker og trollmann. Brann har ikke noe stort fotballag, og med skader på nøkkelspillere er det ikke forventet at de gjør det så bra, sier Wathne.

- Så du mener at Rune Skarsfjord er rett mann for Brann?

- Det er ikke det jeg sier. Brann må jobbe hardt med det man har. De må tenke på neste situasjon. Det er mange faktorer som skaper suksess i fotball. Noe vil ha en kortsiktig effekt, mens noe vil ha en langsiktig effekt. Jeg tror Brann er i gang med noe som har en langsiktig effekt. Men de må også gjøre noe raskt for å unngå nedrykk, forklarer Wathne.

- Skader på nøkkelspillere
TV 2-programlederen tror skader er mye av grunnen til at resultatene har uteblitt.

- Brann har fått litt dårlig betalt, de har ikke fått spillet til å fungere. Det gjorde de for så vidt ikke i forsesongen heller, med unntak av kampen mot Lillestrøm. Det har vært vanskelig når de har hatt nøkkelspillere skadet, og vært uten kaptein, Rodolph Austin, i flere kamper. I tillegg har ikke alle de nye spillerne glidd helt inn i laget enda, sier Wathne.

Wathne sier også at Branns nye midtbane trenger tid til å spille seg inn.

I fjor måtte bergensklubben nemlig se to sentrale spillere forlate klubben. Diego Gustavino ble fristilt fra sin kontrakt med Brann, etter ønske fra hans familie om å flytte hjem til Uruguay.

Mens Carl-Erik Torp ble tvunget til å legge fotballskoene på hylla etter at han fikk hjertestans 25. september i kampen mot Sogndal.

- I fjor fikk Brann en fantastisk uttelling med Kim Ojo og Torp, som passet veldig bra inn. De fikk andre til å bli bedre. Torp fikk Guastivino til å trives og gjorde dermed et «problembarn» til en kjemperessurs, forklarer Wathne.

- Så reiste Guastavino hjem, og Brann har måttet legge om. Prosessene er lange, og det er ikke bare å knipse og så skal alt fungere, sier programlederen.

Supportlederen har troen
Leder av Branns supporterklubb Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, har tro på at resultatene vil komme.

- Vi skulle nok helst sett at det hadde gått litt annerledes. På mange måter er det stort sett bare marginene som gjør at vi ikke har tatt flere poeng. Vi er ikke fornøyd, men har tro på at det kan snu, sier Lillebøe-Hansen til Nettavisen.

- Vi har sett en gradvis bedring, og klarer vi å få til en lignende glød som i andreomgangen mot «Vålerengen», tror jeg det kan bli gøy i kveld mot Viking, sier supporterlederen.

- Tror du Rune Skarsfjord er rett mann for Brann?

- Vårt ungangspunkt er at vi heier på Sportsklubben Brann. Rune Skarsfjord er en trivelig fyr og en fotballfaglig dyktig mann, og jeg vil veldig gjerne at han skal ha suksess med Brann, forteller Lillebøe-Hansen.

Oppgjøret mellom Brann og Viking starter kl. 19. Du kan følge kampen i vårt livesystem her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag