*Nettavisen* Sport.

- Brann vil hente Kovacs

TIL BRANN? Peter Kovacs skal være aktuell for Brann, som han her scorer mot. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brann ønsker å hente Strømsgodsets toppscorer Peter Kovacs (36).

30.07.14 18:56

Brann har henvendt seg til Strømsgodset med tanke på å hente spissfyrtårnet Peter Kovács, skriver Bergensavisen.

Kovács forlenget kontrakten med Godset i fjor og har halvannet år igjen av avtalen med de regjernende seriemestrene. Han har scoret syv seriemål i år og deler femteplassen på toppscorerlisten i eliteserien.

Det siste målet scoret Kovács mot Brann på Stadion for tre runder siden da han ble matchvinner i Strømsgodset 1-0-seier.

Matchvinner mot Brann
Etter den kampen uttalte ungareren følgende til BA:

«Det var deilig. Jeg elsker å spille på Stadion. Jeg har vel fire eller fem mål her nå, og det første var med Tromsø helt tilbake i 2003.», sa Kovács.

Spissveteranen ga også klart uttrykk for at han likte både Bergen og Stadion som arena.

«Jeg trives godt i Bergen. Det er deilig å score over alt, men jeg liker å spille her fordi det er en bra stadion og alltid mye folk. I dag var det fint vær og en fin gressmatte også, så jeg koste meg virkelig.»

Forhatt på Brann stadion
Spørsmålet er om fansen på Stadion vil kose seg like mye om Kovács skulle bli Brann-spiller.

Ungareren ble forhatt av Brann-fansen da han scoret i en situasjon der Håkon Opdals kne sviktet i NM-kvartfinalen mot Odd på Skagarak Arena i 2009.

Siden da har Kovács fått høylytt pipekonsert hver gang han har vært i Bergen, men det har bare gitt han mer motivasjon.

«Selvfølgelig gir det meg ekstra «boost». Det føler deg litt ekstra viktig på banen. For meg er ikke den episoden noe jeg tenker på lenger. Det er jo fem år siden nå.», sa han etter Brann-kampen.

Det har ikke lykkes BA å komme i kontakt med Peter Kovacs i denne saken. Heller ikke Roald Bruun-Hanssen eller Rikard Norling i Brann har besvart henvendelsene våre.

Må slanke stallen
De regjerende seriemestrene, som nå trenes av David Nielsen, har hentet inn fem nye spillere siden overgangsvinduet åpnet i sommer.

Godset-stallen teller i skrivende stund hele 31 spillere og må slankes. BA vet at 36 år gamle Kovács ikke er en del av langtidsplanene på Marienlyst.

– Vi kommenterer aldri spekulative ting, i hvert fall ikke nå disse dager, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo til BA.

Ungareren har spilt for en rekke klubber gjennom karrieren. I Norge har han spilt for Tromsø, Viking, Odd og to perioder i Strømsgodset.

Kovács var også aktuell for en overgang til Brann fra Tromsø i 2003.

Denne saken er levert av Bergensavisen.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.