RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brann vinner finalen

Sist oppdatert:
NRK-kommentator Arne Scheie minner om at cup er cup og spår ekstraomganger. Men ellers er ekspertene stort sett samstemte i sine forhåndstips: Brann blir cupmester. Hvem tror du vinner?

Søndag er det klart for fotballfest på Ullevaal når Brann møter Lyn i cupfinalen. Selv om det er to tradisjonsrike klubber som møtes, er det år og dag siden sist finalelagene kunne kalle seg cupmester.

Brann gikk sist til topps i Norgesmesterskapet i 1982, mens en må helt tilbake til 1968 for å finne forrige gang Lyn vant en cupfinale. De to lagene har begge deltatt i 13 finaler. Lyn står bokført med åtte cupmesterskap, mens Brann har vunnet fem NM-titler.

De to lagene har møttes i finalen én gang tidligere. I 1923 vant Brann 2-1 over Lyn. De fleste fotballekspertene TV 2 Nettavisen har snakket med, tror Brann endelig kan kalle seg cupmesterskap igjen - 22 år og fire tapte finaler etter forrige triumf.

Her er ekspertenes tips:

Arne Scheie:
- Jeg tror det blir veldig jevnt og er ikke borte for tanken på både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. Brann har det psykologiske overtaket. De har vært bedre i serien, vunnet de to innbyrdes kampene og har flere matchvinnere i laget, men cup er cup. Alltid når jeg skal jobbe så synes jeg det er moro for TV-seerne dersom det blir en jevn og god kamp, så jeg får si uavgjort etter 120 minutter og så er det bingo som alltid når det blir straffespark.

Hvem vinner cupfinalen?
Brann vinner
Lyn vinner

Se resultat

Nils Johan Semb:
- Jeg tror Brann vinner. Litt på bakgrunn av at de er jevnere besatt enn Lyn. Dessuten fikk de en positiv avslutning på sesongen, med bronse i serien. De har også et psykologisk overtak på Lyn, etter å ha vunnet 5-1 i Bergen sist. Den kampen så jeg, og Brann spilte veldig bra. Det blir ikke 5-1 på søndag, jeg tror det blir en jevn kamp, som tipper i Branns favør.

Egil «Drillo» Olsen:
- Hmm... Jeg er jo ingen spåmann, dessuten skal jeg jo kommentere kampen. Men jeg ser for meg en jevn finale. Og hvis det blir så jevnt som jeg tror, vil det være tilfeldighetene som avgjør. Jeg ser ingen klar vinner, og tror det blir lite mål. Skal vi være diplomatisk og si 1-1?

Ivar Hoff:
- Brann vinner. De har et mye bedre lag enn Lyn, holder et mye høyere nivå. Lyn har hatt marginene på sin side i hele år, og har hatt tur som har fått så mange poeng. De har en veldig bra keeper, og det har ikke Brann. Brann burde vurdert å stille med elleve utespillere på søndag, men de vinner likevel.

Mini:
- Jeg tror Brann vinner. Litt fordi jeg håper det, men jeg tror Brann er i bedre slag og har hatt gode opplevelser i det siste. Derfor tror jeg de drar det i land. Men det er en veldig åpen kamp, så jeg vil ikke satse hus og hjem på det. Så det blir mest fordi jeg håper Brann vinner.

Svein Mathisen:
- Jeg tror det blir ekstraomganger. 3-3 etter ordinær tid og så blir Raymond Kvisvik matchvinner i ekstraomgangene. 4-3 til Brann. Det blir en veldig jevn kamp og Brann skal være forsiktig med én ting. De har slått Lyn to ganger i år og skal ikke tro at det blir en surfekonkurranse.

Erik Thorstvedt:
- Jeg tror Brann vinner 2-1. De har jo en tendens til å gå på trynet med jevne mellomrom, men jeg tror det betyr veldig mye for Brann å vinne denne kampen. De har jo slått Lyn to ganger i år, og det kan være et faremoment, men Mons har vært flink til å holde spillerne på bakken. Brann har vært tidvis veldig bra i år, og er i ferd med å bygge et godt lag. Får de Alexander Ødegaard også, kan dette bli veldig bra. Lyn har også imponert med mange unge spillere på laget, men jeg tror altså Brann er hakket bedre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere