RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brasil ofret ingenting

TUNGT Å SVELGE: Chile og Arturo Vidal gjorde nesten alt riktig, men manglet noen få centimetre på å senke Brasil. 
TUNGT Å SVELGE: Chile og Arturo Vidal gjorde nesten alt riktig, men manglet noen få centimetre på å senke Brasil.  Foto: Juan Mabromata (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Chiles trener lot seg ikke imponere.

Brasil tok seg videre til VM-kvartfinale, på bekostning av yndlingene fra Chile, med minste mulige margin.

Straffespark måtte til for å skille lagene etter 120 minutter.

Da sto det 1-1, og selv om chilenerne ikke skapte mange sjanser, var de nærmest seieren da innbytter Mauricio Pinilla banket ballen i tverrliggeren på overtid av ekstraomgangene.

- Det ville blitt et historisk øyeblikk. Det var nære på. Brasil ofret ingenting, og presset heller ikke. Jeg tror de ventet på straffene, sa Chile-trener Jorge Sampaoli da laget hans hadde røket ut.

I straffesparkkonkurransen skjøt Gonzalo Jara i stolpen på chilenernes femte og siste straffe. Det ble skjebnesvangert for midtstopperen, som også var innblandet da Brasil scoret tidlig i kampen.

På flere av reprisene så det ut til at det var Jara som sendte ballen i eget nett, men inntil videre står David Luiz som offisiell målscorer for Brasil.

- Det er fryktelig hardt å ryke ut av turneringen på denne måten. Vi spilte en fremragende kamp og ga alt vi hadde, sa Arturo Vidal på pressekonferansen etter den nervepirrende åttedelsfinalen.

- Jeg er stolt av prestasjonen til lagkameratene mine. Vi kjempet for å få drømmen vår oppfylt, men det lyktes ikke, fortsatte Juventus-stjernen.

Vidal ble byttet ut like før den ordinære spilletiden var over. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere