RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Brendan Rodgers er en superkyniker

Foto: Kirill Kludryavtsev / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Men det ga Liverpool liten gevinst i Russland.

ANZJI - LIVERPOOL 1-0:

Liverpool toppet gruppe A i Europa League før torsdagens møte med russiske Anzji på bortebane. Den steinrike klubben er imidlertid en tøff nøtt å bryne seg på.

Merseyside-klubben stilte et noe b-preget mannskap og unggutter som Adam Morgan og Conor Coady hadde fått sjansen fra start. På benken satt Stephen Sama. Laget fra England gikk også ut i ultradefensiv formasjon, og det var tydelig at manager Brendan Rodgers ikke hadde reist til Russland for å underholde.

Med tanke på tabellsituasjonen var nok dette et lurt grep av manageren. Med poeng borte mot Anzji ville Liverpool ha vært i god rute til avansement i turneringen.

- Superkyniker
Den defensive liverpoolformasjonen ble imidlertid lagt godt merke til. TV 2-ekspert Morten Langli kommenterte følgende på Twitter underveis i kampen:

- Rodgers viser seg som en superkyniker. Spiller i tidenes mest defensive formasjon. I nøden spiser fanden fluer, påpeker TV-eksperten.

- Han la om til samme formasjon ved pause mot Everton. Det var smart. Det virker inngangen til denne kampen også å være, legger Langli til om Premier League-klubben.

Den defensive formasjonen så lenge ut til å gjøre jobben for Liverpool, og vertene kom ikke til de helt store sjansen i løpet av første omgang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Superspiss Samuel Eto'o hadde et skudd i farlig posisjon, men det reddet keeper Brad Jones mesterlig. For gjestene fikk utskjelte Jordan Henderson en stor sjanse.

Den tidligere Sunderland-spilleren ble spilt flott fri inne i 16-meteren, men fra litt spiss vinkel prøvde han å slå inn foran mål, i stedet for å avslutte. Ballen gikk til en Anzji-spiller.

Det skulle drøye før det ble nettsus, men rett før pause fikk Lacina Traore ballen fra en lagkamerat og vippet den flott over en utrusende Jones. Det sto 1-0 til pause.

Jaktet utligning
I andre omgang jaktet Liverpool utligning og kom svært nære da Anzji-keeper Vladimir Gabulov ga en farlig retur på et skudd fra Suso. Joe Cole klarte imidlertid ikke å ta vare på den.

For hjemmelaget var Lacina Traore et konstant uromoment på topp, og fikk flere gode sjanser. Liverpool-keeper Jones reddet en gang flott, mens Traore også skjøt utenfor i god posisjon.

Mens Liverpool etter hvert åpnet opp litt mer bakover, ble det store rom for vertene å kontre i. Anzji skapte flere farligheter, men det engelske laget holdt lenge unna for en ny scoring.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Flere mål ble det aldri i Russland, noe som betyr at hjemmelaget overtar ledelsen i gruppe A. Anzji står nå med sju poeng mot Liverpools seks.

Udinese og Young Boys spilte for øvrig 2-3 i gruppens andre kamp. Det betyr at Young Boys også har seks poeng, mens italienerne står med fire.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere