RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bruk Mellgren som midtspiss

Klepp-trener Frode Olsen gir følgende råd til landslagssjef Bjarne Berntsen før kveldens EM-semifinale: Bruk Dagny Mellgren som midtspiss.

I kveld spiller Norge semifinale mot Sverige i fotball-EM for kvinner i England. Via tv-skjermen har vår tidligere landslagskeeper Frode Olsen fulgt Norges tre innledende kamper. Han synes Norge har levert et bra, men variabelt mesterskap – og tillater seg å komme med et innspill til landslagssjefen foran semifinalen:

- Jeg kunne godt tenke meg å se Dagny Mellgren som midtspiss, sier Olsen til TV 2 Nettavisen.

- Krevende rolle
Han er til daglig Mellgrens trener i Klepp, og synes ikke eleven kommer helt til sin rett på høyrekanten.

- Kantrollene i Berntsens 4-2-3-1-system er veldig krevende. Vingenes muligheter til å bidra offensivt begrenses av de defensive oppgavene, poengterer Olsen.

Han er heller ikke imponert av det som har vært prestert på spissplass hittil i mesterskapet. I de to første kampene var det Fløya-spilleren Stine Frantzen som bekledde den enslige spissrollen

- La meg understreke at Stine Frantzen er en meget bra spiller, men jeg synes ikke hun har vært god i EM.

Må skape mer
Olsen gir imidlertid ikke Frantzen hele ansvaret for svakt norsk angrepsspill, selv om det løsnet da Fløya-angriperen ble benket mot Italia.

- Italia var svake defensivt. Norge har fortsatt til gode å overbevise i angrep mot god motstand. Mot Sverige må vi klare å etablere et sterkere kollektivt trøkk fremover. Det forutsetter for eksempel at backene må bli mer involvert enn hittil i EM, sier Frode Olsen.

Defensivt mener han Norge er gode.

- Den defensive strukturen er bra. Dessverre har det vært gjort en del personlige feil, og det kan man aldri gardere seg mot.

Tror på gull
Frode Olsen er optimist på Norges vegne foran kveldens semifinale - og kan støtte seg på statistikken. Norge har ikke tapt mot Sverige siden 5. mars 1995. Siden har lagene møttes 14 ganger. Norge har vunnet 11, mens tre kamper har endt uavgjort.

- Jeg vet veldig lite om det svenske laget. Antagelig er Sverige knepen favoritt, men Norge har helt klart gode muligheter. Jeg tror faktisk Norge kan vinne hele sulamitten, sier Olsen.

Han mener storfavoritten Tyskland også er en overkommelig motstander i en eventuell finale.

- Det så vi jo i åpningskampen. Vi tapte med ett mål, men burde ha vunnet. Klart det er mulig å slå dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere