RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ned Alley/Scanpix

- Bryr meg ikke om folk ikke vil spille her

Sist oppdatert:
Spillere som vil vekk fra Odd er uinteressante for Dag-Eilev Fagermo.

SKIEN (Nettavisen): Da juli gikk over i august i fjor, var Odd Grenland på kvalikplass og så ut til å gå en høst i møte med nedrykksspøkelset hengende over seg.

De 13 neste kampene endte imidlertid med ti seiere, to uavgjorte og bare én kamp tapt, og kun det bitre 2-3-tapet for allerede nedrykksklare Sarpsborg 08 i siste runde hindret telemarkingene i å ta medalje.

Etter 2-1-seieren over serieleder Strømsgodset på søndag, håper garantert mange Odd-supportere på en lignende høstform denne sesongen.

Trener Dag-Eilev Fagermo ber imidlertid telemarkingene om å senke forventningene.

For løsslupne bakover
- Det er noe vi ikke tenker på. Vi har 19 poeng nå. Det er alt for dårlig, sier Odd-treneren til Nettavisen, på spørsmål om laget kan gjenta fjorårets imponerende høstbedrift.

Men Fagermo er overbevist om at Odd er bedre enn hva de 19 poengene tilsier.

- Om vi klarer å beholde det laget vi har nå, har vi et godt lag. Flere av spillerne har langt mer å gå på. Offensivt har vi vært gode de siste kampene, men vi har sluppet inn alt for mange mål, forklarer treneren.

Spørsmålet er imidlertid om det er realistisk å tro at Odd klarer å beholde samtlige av dagens spillere. Både når overgangsvinduet åpnes i august og etter sesongslutt kan flere av dagens Odd-spillere forsvinne fra Skien.

Må selge
Seks av nøkkelspillerne i Odd-stallen har nemlig kontrakter som løper ut etter 2012-sesongen – Steffen Hagen, Morten Fevang, Magnus Lekven, Simen Brenne, Jone Samuelsen og Frode Johnsen. Lite tyder på at alle signerer nye kontrakter.

Men for Odd handler det først og fremst om å få solgt spillere for en viss pengesum. Dermed er det ikke utenkelig at klubben kommer til å selge andre spillere i løpet av sommerpausen.

- Det blir spekulasjoner helt fram til overgangsvinduet stenger. Men jeg har ingen problemer med å selge spillere. Klubben trenger penger. Jeg håper bare ikke at vi blir tvunget til å selge billig, sier Fagermo.

- Det kan bli en tynn Odd-stall neste sesong, med både spillersalg og kontrakter som ikke fornyes?

- Akkurat nå har vi 19 poeng, så vi får konsentrere oss om årets sesong først. Om folk ikke vil spille her, gir jeg faen i det. Vi vil ha spillere som ønsker å spille i klubben, svarer Odd-treneren.

- Får si akkurat hva han vil
En av spillerne som sannsynligvis blir med videre, er 37 år gamle Morten Fevang. Mot Strømsgodset var han tilbake etter skade, og spilte så godt at han ble kåret til hjemmelagets beste spiller.

- Han tar med seg roen inn i laget. Vi har mange unggutter, med en junior i Emil Jonassen på venstreback, Steffen Hagen på høyreback og Fredrik Semb i midten. Da er det godt å få inn litt rutine, mener Fagermo.

Han avviser at seieren over Godset smakte ekstra godt etter at drammensernes trener og Fagermos tidligere elev, Ronny Deila, kom med krass kritikk av Odds måte å spille fotball på etter møtet i Drammen i vår.

- Nei, det bryr jeg meg lite om. Så lenge jeg er Odd-trener, spiller vi slik som jeg ønsker det. Dessuten er det ytringsfrihet her i landet, så han må få si akkurat hva han vil, sier Fagermo.

- Har lært av meg

Etter søndagens kamp var det lite kritikk å spore hos Ronny Deila. Tradisjonelt har Odd hatt et solid grep på Strømsgodset i Skien, og den tidligere Odd-spilleren har en teori om hvorfor.

- Jeg spilte jo her i fem-seks år, så noe må de ha lært av det, smiler Deila.

Strømsgodsets Muhamed Keita er imidlertid klar i sin dom over vertene.

- Vi spiller mot et hjemmelag, og det eneste de gjør er å ligge lavt og slå langt. Men det er vel et tegn på hvor gode vi er, mener kantspilleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere