RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bulgaria var bakfulle

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Det var heftig festing kvelden før som fikk Bulgaria til å spille så dårlig i bronsefinalen mot Sverige i 1994. Seks sentrale spillere festet vilt.

Bulgaria tapte sin VM-semifinale 2-1 mot Italia, og hadde to dager fri før bronsekampen mot Sverige. Ifølge den svenske avisen Expressen reiste seks spillere med fly til Las Vegas, og festet til klokken syv om morgenen kampdagen. Festen skal ha inneholdt enorme mengder sprit og innleide strippere.

Orket ikke løpe
Den bulgariske backen Nasko Sirakov hadde svenske Lars T. Peterson som rådgiver. Han bekrefter festingen før bronsefinalen.

- Grunnen til at Bulgaria spilte så dårlig, var at flere spillere var bakfulle. Visse spillere orket ikke løpet mer enn 20 meter. De hadde ikke kommet gjennom en promilletest om de hadde kjørt bil, sier Peterson.

Spekulasjoner
Sverige slo Bulgaria 4-0 i den klassiske bronsefinalen, og ble feiret som helter da de ankom hjemlandet etter VM-triumfen.

Alle målene i bronsefinalen kom i første omgang. I etterkant har det blitt spekulert i om Bulgaria tapte med vilje på grunn av lagets svake innsats.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere