RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NTB scanpix/Arnd Wiegmann

- Bullshit at Neymar er oppskrytt

Petter Veland er sikker på at det norske folk vil få øynene opp for Neymar.

Brasilianske Neymar ble i sommer det nest dyreste spillerkjøpet i Barcelonas historie da den katalanske klubben hentet ham fra Santos tidligere i sommer. Unggutten kostet storklubben nærmere 400 millioner norske kroner.

Det har vært store diskusjoner om hvordan den dribleglade brasilianeren vil takle nivået i Europa, men med en scoring og en fantastisk kamp i 3-0-seieren over Spania i sommerens prøve-VM ble ungutten hyllet i mediene.

Tøff brasiliansk liga
C Mores La liga-ekspert Petter Veland har fulgt med på Neymar i den brasilianske ligaen, men han tviler på at mange nordmenn har sett mye av unggutten tidligere.

- Jeg tror ganske mange fikk øynene opp for Neymar da han viste seg fram i prøve-VM i sommer, sier Veland til Nettavisen.

Han irriterer seg over at det har blitt en slags oppfatning blant det norske folk at brasilianeren er oppskrytt og at han ikke vil talke den tøffe europeiske fotballen.

- Det er bullshit. Hvis det er et sted Neymar fikk juling og ble sparket ned på banen, så er det i Brasil. Den brasilianske ligaen er drittøff, sier Veland.

Akseptert å filme
21-åringen har fått et rykte på seg for å overspille og filme med jevne mellomrom ute på banen, og senest i semifinalen i sommerens prøve-VM var han involvert i en litt bisarr situasjon da han sendte avgårde et slengkyss til Alvaro Gonzalez da uruguayaneren forlot banen skadet.

- Det er ikke Premier League han skal til, men La liga. Den overspillingen og filmingen du så fra Neymar i prøve-VM kommer han nok til å fortsette med, for i Spania beskyttes spillere som ham, sier C Mores La Liga-ekspert.

- Folk kommer til å få øynene opp for Neymar, og han kommer til å bli den største brasilianske legenden etter Pelé.

Blodfattig og dårlig kosthold
Neymar har tidligere får kritikk for at han er for tynn for å takle nivået i Europa. Han gikk ned hele seks kilo da han ankom Barcelona i sommer og det har blitt spekulert i hva slags kosthold ungutten har.

- Det er mange som snakker mye, men ingen vet hva som egentlig skjer. Det er ikke noe feil ved kostholdet mitt, sier Neymar til den spanske avisen Sport.

Neymar lider også av anemi (blodfattighet) og ble satt på en spesiell diett av Barcelonas medisinske team i sommer for å behandle dette.

Se intervjuet med Petter Veland om Neymar her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere