*Nettavisen* Sport.

- Bunnstrid ødelegger ikke

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)

Bjørn Helge Riise foran sin viktigste måned som fotballspiller.

BISLETT (Nettavisen): Bjørn Helge Riises karriere på Åråsen nærmer seg slutten. Lillestrøm har i alle fall varslet at de er villig til å selge 25-åringen i sommer for å få orden på økonomien sin.

Akkurat det har midtbanespilleren også registrert, og derfor har han ingen problemer med å innrømme at han står foran en av sine viktigste måneder noensinne. Først venter VM-kvalifiseringskampene mot Makedonia og Nederland. Deretter venter seriekamper mot Fredrikstad, Bodø/Glimt, Molde, Start, Viking og Aalesund. Så er det fotballferie. Og da kan han ha spilt sin siste kamp for klubben.

- Det blir en viktig måned for meg, men jeg vil understreke at det ikke er sånn at jeg har lyst til å forlate Lillestrøm. Jeg vil hjelpe klubben i den posisjonen de er i nå. Samtidig har jeg også fått med meg hva som er blitt sagt, sier han til Nettavisen.

Derfor skjønner han at Åråsen-karrieren kan nærme seg slutten.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Er du redd for at lagets svake sesongstart kan gjøre det vanskeligere å komme ut?

- Nei. Jeg tror ikke at det gjør det vanskeligere. Jeg har landslaget. Det er et bra utstillingsvindu, og jeg regner med at de klubbene som kommer for å se meg, klarer å se hva jeg er god for, sier han.

- Selvfølgelig ville det hjulpet om vi hadde vært i toppen, men jeg tror ikke situasjonen vår nå er et hinder, nei.

- Ikke Belgia denne gang
Lillebror Riise har allerede ett utenlandsopphold bak seg. I belgiske Standard Liege og Brüssel. Han fikk om lag 50 kamper for de to lagene mellom 2002 og 2004.

Nå sikter han imidlertid høyere.

Mye høyere.

- Land som Belgia og Nederland er ikke aktuelt nå, nei. Hvis jeg skal forlate Lillestrøm så må det være for noe bedre, og da snakker jeg om en av de største ligaene, sier han.

- Samtidig må familien trives. Jeg bryter ikke opp det ungene har nå hvis ikke det er trygt, det jeg skal til. Da blir jeg heller i Lillestrøm, fortsetter han.

Hva betyr gliset?
Men da Nettavisen spør enda mer konkrete spørsmål om en mulig drømmeovergang utenlands, da blir han mer stum.

- Hvor konkret er interessen utenfra?

Riise gliser bredt.

- Jeg kan ikke si noe.

- Så du er godt oppdatert?

Riise bare gliser bredt igjen.

- Det smilet sier kanskje en del?

- Jeg er en blid gutt, jeg. Jeg spiller fotball og er frisk. Jeg skal ikke klage, sier han - fortsatt med landslagets bredeste glis.

Mot Makedonia er Riise aktuell som en av Norges to indreløpere.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.