RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Burde lagt stoltheten til side

Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Fotballkommentator overrasket over at Ståle Solbakken ikke blir Norges neste landslagssjef.

Onsdag kveld ble det klart at Ståle Solbakken tar over jobben i FC København etter å ha vært uten trenerjobben siden han fikk sparken i Wolverhampton i januar. Fotballkommentator i Max, Jan Erik Aalbu, trodde nordmannen skulle ende opp et annet sted.

- Norges Fotballforbund mente Ståle Solbakken var den beste kandidaten for to år siden, og jeg føler ikke det har endret seg på to år, sier Aalbu til Nettavisen.

- Overrasket
I 2009 ble Solbakken ansatt som landslagssjef fra januar 2012, men i mai 2011 kom FC Köln på banen å ville ha nordmannen, noe den tidligere Ham-Kam-treneren lot seg friste av.

- Han har hatt noen nedturer i Köln og Wolves, men jeg tror han er blitt sterkere av det. Jeg er overrasket over at han endte opp i København på dette tidspunktet, mener Aalbu.

Han ble derfor overrasket da han Solbakken onsdag tok over FC København uten at det har vært spekulasjoner om en ansettelse av Solbakken som ny landslagssjef.

- Fotballforbundet ble nok skuffet da Solbakken trakk seg da han allerede var ansatt forrige gang, men jeg mener de burde ha lagt stoltheten til side og ansatt han hvis de fortsatt mener han er den beste kandidaten.

- Må ha vært i kontakt
Men Aalbu velger likevel og tro at Norges Fotballforbund ikke har latt muligheten til å ansette Solbakken gå fra seg nok igjen.

- Jeg tror Solbakken har vært i kontakt med NFF og han har kanskje fått litt dårlige signaler fra dem, men dette blir bare spekulasjoner. Derfor valgte han kanskje å gå til FC København fordi dette er et tilbud han får her og nå, avslutter Aalbu.

Nettavisen har ikke lykkes å komme i kontakt med toppfotballsjef i Norges Fotballforbund Nils Johan Semb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere