*Nettavisen* Sport.

- Burde skamme seg

PERLE: Daniel Björn Sverrison fikk drømmetreff. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Tafatt Aalesund senket av drømmemål.

01.05.14 18:10

AALESUND - VIKING 1-2:

Det var spilt 56 minutter av møtet mellom Aalesund og Viking på Color Line stadion, da islendingen Björn Daniel Sverrison sto for et lite stykke kunst.

Landsmann Steinthor Thorsteinsson vippet ballen opp, Sverrison dempet den på brystet, la seg bakover og brassesparket ballen i mål på herlig vis.

En absolutt nydelig scoring av Viking-spilleren.

- Dette er en soleklar kandidat til årets mål, sier C Mores Magnar Kvalvik.

Spilleren selv sier følgende om drømmemålet.

- Jeg fikk ballen og tenkte jeg skulle prøve. Flaks? Nei, er du gal. Jeg trente mye på dette da jeg var yngre, sier Viking-nykommeren til C More.

Trener Kjell Jonevret skryter, også.

- Daniel er en bra ballspiller. Jeg synes ikke han har fått vist hva han er god for ennå, men han er en viktig brikke på midtbanen vår og han er en spiller som skal score mål. Det var et utrolig vakkert mål i dag, sier svensken.

Alt i alt handlet mye om Vikings islendinger i denne første maikampen og da siddisene tok ledelsen før pause, var også flere fra sagaøya involvert.

- Skamme seg
Unggutten Torbjørn Grytten scoret for hjemmelaget.

Det endte med 2-1 i Aalesund, noe som betyr at Kjell Jonevrets gutter fortsatt er med helt i toppen av Tippeligaen med sine 14 poeng så langt.

Dette er klubbens beste serieåpning siden Benny Lennartsson ledet klubben i 2001. Aalesund ligger helt sist på tabellen etter seks serierunder.

- Vi står igjen med null poeng og nada. Vi står på og skaper litt i andre omgang, men det er ikke all verden. Vi skal være bedre på hjemmebane. Det er bare å beklage til de som møtte opp, sier Jonathan Tollås Nation til C More.

Ekspert Amund Skiri var heller ikke imponert over sin gamle klubb.

- De mer merritert lederne på det laget bør skamme seg over det de leverte på Color Line stadion i dag, sier den tidligere Aalesund-helten.

Viking-kaptein Indridi Sigurdsson var heller ikke helt fornøyd.

- Jeg er litt skuffet over at vi slipper dem inn i kampen på slutten. De trykker litt på og skaper litt, men vi vinner kampen fortjent, sier han til C More.

Sagagutta
Gjestene fra Stavanger var det beste laget på Color Line Arena i første omgang, men det var likevel hjemmelaget som skapte de første sjansene.

Etter rundt 20 minutters spill havnet en retur i beina på Michael Barrantes og Aalesund-stjernen klemte til. Keeper Iven Austbø sto godt plassert og reddet.

Minutter senere spilte den samme Barrantes bra fram til Demar Phillips, men midtbanemannen ventet litt lenge med å skyte og vinkelen ble litt for spiss.

Kampens største sjanse til da kom etter 31 minutter og tilhørte Viking. Christian Landu Landu klemte til og traff tverrliggeren bak Sten Grytebust.

Like etter skulle gjestene ta ledelsen.

Islendingene Steinthor Thorsteinsson og Bjørn Daniel Sverrison kombinerte. Sistnevnte la lavt inn foran mål og der var Sverri Ingi Ingason på plass.

Det kunne først se ut som forsvarsspilleren dyttet ballen forbi Grytebust og i mål, men ved nærmere ettersyn var ballen også innom Jonathan Tollås Nation.

Uansett ledet Viking og 1-0 holdt seg til det ble pause i Ålesund.

Ny spenning
I andre omgang skulle det altså bli mer islandsk glede i jugendbyen.

Begge de to lagene hadde noen brukbare muligheter innledningsvis i andre omgang, men det var først i det 56. minutt at det virkelig skulle smelle.

Thorsteinsson vippet ballen opp og Sverrison kontrollerte kula på ypperlig vis før han brassesparket den i mål. Sten Grytebust kunne lite gjøre med målet.

Ti minutter senere var gjestene nær 3-0 da Yann-Erik De Lanlay dro seg inn og avsluttet mot nærmeste stolpe. Denne gang var Grytebust patent.

Det så ut til å gå mot en grei Viking-seier, men et kvarter før slutt presenterte unggutten Torbjørn Grytten seg. Spissen fikk ballen av Barrantes, dro seg innover i banen og fyrte løs fra litt spiss vinkel. Kula fløy inn i motsatt vinkel.

Dermed sørget 19-åringen for ny spenning. Gryttens første tippeligamål betyr også at Vikings rekke uten baklengs i ligaen stoppet på 457 minutter.

Men til tross for et litt større trykk mot slutten, klarte ikke tangotrøyene å finne veien til nettmaskene og dermed endte det med tap for vertene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag