- Capello bør vrake Rooney til EM

Foto: AP/Scanpix

Ekspert mener det blir urettferdig å la stjernen være med i troppen.

14.10.11 07:57

Det var i landskampen borte mot Montenegro at Wayne Rooney kom i fokus. Spissen ble utvist i det 73. minutt.

Manchester United-stjernen sparket til Montenegro-spiller Miodrag Dzudovic og fikk direkte marsjordre.

Torsdag kveld ble det klart at kraftspissen får tre kampers karantene for episoden. Det betyr at han vil gå glipp av gruppespillet i EM til sommeren.

- Urettferdig
Tidligere landslagsspiller og fotballekspert for talkSPORT, Stan Collymore, mener nå at Fabio Capello bør droppe å ta med spissen til mesterskapet.

- Det ville være urettferdig overfor noen av de andre spillerne å ta med Rooney. Han vil ta opp en plass i troppen, uten å være tilgjengelig for gruppekampene, sier Collymore.

- Det eneste rette å gjøre her, om suspensjonen ikke blir opphevet, er å vrake Wayne Rooney til EM-sluttspillet. Det er ikke engang gitt at laget går videre fra gruppespillet.

- Feil beskjed
Collymore mener at alle som blir tatt ut i en tropp, bør være i stand til å bidra på banen. Derfor ville det være uklokt av Capello å ta ut Rooney, mener den tidligere spissen.

- Det ville sende helt feil beskjed til yngre spillere. Når du har en gruppe på 22-23 spillere, må alle bidra. Hva ville spillere som Danny Welbeck, Ashley Young og Stewart Downing tenke?

- Å ta med Rooney til EM, ville gjøre ham mer spesiell enn de andre på laget. Om Rooney blir borte i tre kamper, vil jeg heller ha med en mindre profilert spiller, som kan prestere, sier han.

Det engelske fotballforbundet hadde tre dager på seg til å anke suspensjonen, fra den ble offentliggjort. Om suspensjonen opprettholdes, blir det altså opp til Fabio Capello å vurdere om Rooney i det hele tatt skal være med i troppen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.