- Carew snart klar for ny klubb

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Egil Olsen har tatt ut troppen til kampen mot Tsjekkia. John Carew er ikke med.

25.07.11 13:23

Norge møter Tsjekkia i en privatlandskamp på Ullevaal Stadion i Oslo onsdag 10. august. Dette er siste privatkamp før de viktige EM-kvalifiseringskampene mot Island 2. september og Danmark 6. september.

Norge ligger på tredjeplass i gruppe H, men har samme poengsum (10) som både Portugal og Danmark på plassene foran. Alle tre har tre kamper igjen av kvalifiseringen. For Norges del avsluttes den med hjemmekampen mot Kypros 11. oktober.

- Rart
Landslagsuttakene presenteres normalt på pressekonferanser på Ullevaal Stadion, men på grunn av de grusomme hendelsene i Oslo og på Utøya fredag, ble mandagens uttak kun sendt ut som en ordinær pressemelding.

- Vår sympati og tanker går til ofrene og deres pårørende etter terroraksjonene. Det føles rart å fokusere på landslagsuttak i den situasjonen landet vårt er oppe i nå, samtidig må også livet gå videre. Forhåpentligvis kan fotballen bidra til å skape hyggelige stunder og pusterom i en vanskelig tid, sier landslagssjef Egil Olsen.

Når det gjelder selve uttaket og valget av spillere, sier han dette i pressemeldingen:

- John Carew har ikke avklart sin klubbsituasjon, og i forståelse med John er han ikke med i troppen denne gangen. Når det gjelder keeperne, er det gledelig at Jon Knudsen er tilbake skadefri på klubblaget. Når kampgrunnlaget blir enda bedre, er han aktuell for landslaget, men nå har vi kun tatt ut to keepere. Håvard Nordtveit og Markus Henriksen spiller fra start for U21-landslaget mot Skottland, og er derfor ikke med i A-troppen.

Carew har snart ny klubb
I en telefonsamtale med Nettavisen utdyper Drillo situasjonen til John Carew.

- Vi har vært i jevnlig kontakt med John over tid. Han jobber jo med å finne en ny klubb og vi er helt enige om at det er uaktuelt å ha ham med inntil det er på plass. Men dette er visst like rundt hjørnet. Jeg har ikke lov til å si hvilken klubb det er, sier Drillo til Nettavisen.

- Hvordan har det vært å fokusere på et landslagssuttak etter det som skjedde på fredag?

- Det har vært spesielt. særlig fordi det smalt på fredag, og det er akkurat disse siste dagene vi sitter sammen, Ola (By Rise, assistenttrener), Frode (Grodås, keepertrener) og jeg. Det er de siste dagene vi sitter og vurderer og ringer rundt og snakker med folk. Det har vært litt rart å ringe og snakke med andre om fotball etter det som har skjedd. Man skjønner at fotball ikke er det viktigste i verden, sier Egil Olsen.

Her er hele troppen:
Rune Almenning Jarstein - Viking
Espen Bugge Pettersen - Molde

Vadim Demidov - Real Sociedad
Brede Hangeland - Fulham
Tom Høgli - Brugge
Jonathan Parr - Crystal Palace
John Arne Riise - Fulham
Espen Ruud - Odense
Kjetil Wæhler - Aalborg

Simen Brenne - ODD Grenland
Christian Grindheim - FC København
Henning Hauger - Hannover
Ruben Yttergård Jenssen - Tromsø
Morten Gamst Pedersen - Blackburn
Bjørn Helge Riise - Fulham

Daniel Braaten - Toulouse
Mohammed Abdellaoue - Hannover
Erik Huseklepp - Bari

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.