*Nettavisen* Sport.

- Carneiro ferdig i Chelsea

FERDIG: Eva Carneiro skal ha sagt opp jobben i Chelsea.

FERDIG: Eva Carneiro skal ha sagt opp jobben i Chelsea. Foto: Ian Kington (AFP / NTB scanpix)

Legen skal ha sagt opp jobben.

22.09.15 19:53

Legen Eva Carneiro skal ha sagt opp sin stilling i Chelsea, melder flere medier tirsdag kveld, blant andre engelske The Mirror.

Statskanalen BBC omtaler også saken tirsdag.

Årsaken til at Carneiro har valgt å fratre sin stilling i Premier League-klubben skal være en disputt med manager José Mourinho.

Chelsea venter nå at legen vil dra klubben for retten.

Bakgrunnen for konflikten mellom Chelsea og Carneiro er at hun trosset Mourinhos ordre under en kamp mot Swansea 8. august.

Legen og kollega Jon Fearn løp ut på banen for å hjelpe en skadet Eden Hazard, selv om manager Mourinho beordret dem til å ikke gjøre det.

Når en spiller får legebehandling på banen, må han i etterkant forlate gresset. Mourinho likte dårlig at Chelsea midlertidig skulle bli redusert til ni mann i et jevnt og dramatisk oppgjør mot laget fra Wales.

Chelsea-keeper Thibaut Courtois hadde alt blitt utvist.

Episoden gjorde Mourinho rasende og han har i etterkant uttalt at det medisinske personalet bør kjenne til hvordan spillet fungerer.

Carneiro har ikke vært på Chelsea-benken siden denne kampen.

Nå skriver The Mirror at Carneiro i utgangspunktet ble beordret tilbake på jobb i Chelsea den 18. september, men at hun ikke møtte opp.

Hun skal nå ha sagt opp jobben i klubben permanent.

Det engelske fotballforbundet ser nå nærmere på en klage vedrørende det at Mourinho i kampens hete skal ha brukt kjønnsdiskriminerende språk da han snakket til Carneiro underveis i kampen mot Swansea.

Legen på sin side ønsker å gå til sak mot Chelsea, fordi hun mener klubben har «tvunget» henne til å si opp jobben, men det at hun ikke møtte opp 18. september kan gå i Chelseas favør her, skriver Mirror.

Carneiro, som opprinnelig kommer fra Gibraltar, ble ansatt i Chelsea tilbake i 2009 og ble hentet opp til A-laget av Andre Villas-Boas i 2011.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.