- Chelsea kommer aldri til å endre Diego Costa

FORTSETTER SÅ LENGE HAN FOR LOV: Øyvind Alsaker er sikker i sin sak: Chelsea kommer ikke til å be Diego Costa om å legge vekk sine utenomsportslige fakter så lenge han ikke blir straffet av dommerne.

FORTSETTER SÅ LENGE HAN FOR LOV: Øyvind Alsaker er sikker i sin sak: Chelsea kommer ikke til å be Diego Costa om å legge vekk sine utenomsportslige fakter så lenge han ikke blir straffet av dommerne. Foto: (NTB scanpix)

Øyvind Alsaker tror klubben vil la spilleren holde på så lenge han forblir ustraffet.

19.09.15 22:26

Diego Costa havnet i søkelyset da Chelsea tok i mot Arsenal lørdag formiddag.

Chelsea-spissen brukte, som han ofte pleier, mye av tiden på å tirre på seg motstanderen og lyktes i å få Gabriel utvist da sistnevnte sparket bortpå Costas legg.

- Derfor Chelsea kjøpte ham
Før den situasjonen hadde Costa både slått Laurent Koscielny og brystet samme mann i bakken, før det altså oppsto klammeri med Gabriel som endte med rødt kort til Arsenal-stopperen. Costa slapp unna med gult kort hos dommer Mike Dean, selv om tidligere toppdommer Howard Webb mente at han hadde gjort seg fortjent til tre røde.

Etter kampen var Chelsea-manager José Mourinho alt annet enn interessert i å snakke om Costas oppførsel, og ba media om heller å fokusere på Gabriels røde kort.

- Jeg så ikke situasjonen med utvisningen. I dag er Diego Costa banens beste, han gjorde akkurat det han skulle. Dere burde snakke om Gabriel og det han gjorde, uttalte portugiseren på pressekonferansen etter kampen.

Øyvind Alsaker kommenterte kampen på Stamford Bridge, og er ikke overrasket over at Mourinho forsøker å flytte fokus.

- Det er helt som ventet at Chelsea tar Diego Costa i forsvar, og det er helt naturlig at en manager tar en spiller i forsvar i en situasjon som dette.

OPPRØRT: Arsenal- manager Arsène Wenger. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

- Jeg kan aldri tenke meg at Chelsea bryr seg om å ta opp dette internt og ber Costa om å roe seg ned og forandre seg. Dette er moduset til Diego Costa og akkurat slik han har vært de andre stedene han har spilt. Dette er det han driver med og litt av grunnen til at Mourinho ville ha ham, sier Øyvind Alsaker til Nettavisen.

På spørsmål om ikke Chelsea også har et ansvar for å luke vekk slik oppførsel fra fotballen, er Alsaker klinkende klar.

- Det er dommeren som tillater det som skjer utpå banen og det er han som sitter med nøkkelen her. Når ikke dommeren straffer Costa er det jo ingen grunn til at Mourinho skal begynne å kritisere ham. Hadde Costa blitt straffet, kunne det hende at dette hadde blitt et tema internt, men så lenge han får fortsette å holde på, kan jeg ikke se hvorfor Chelsea skal reagere, forteller Alsaker.

- Patetisk
TV 2-profilen har ingen problemer med at Costa baserer en del av spillet sitt på å være «bad guy», men understreker likevel hvor lite han har til overs for hvordan spansk-brasilianeren opptrer etter å ha blitt sparket til av Gabriel.

- Det han holder på med når det kommer til å fyre opp motstandere, med litt armer og bein og litt skitne triks, det lever jeg egentlig godt med. Det jeg reagerer på, og som gjør at jeg kalte det for motbydelig, er når han begynner å sutre når Gabriel er borti ham. Der går han fra å være «dirty» til å bli en «cheat», altså. Når du er så stygg selv, for så i neste øyeblikk jobbe så hardt for å få sendt av en motstander, synes jeg det er ufint og rett og slett ubehagelig å se på. Det er patetisk og bringer fotballen i vanry og er noe som bør straffes, er kommentatorens knallharde dom.

Arsenal-manager Arsène Wenger er sannsynligvis helt enig, og la ikke skjul på hva han mente om Costa i intervjuet etter kampen.

- Diego Costa burde ikke vært utvist bare én gang, men flere. Oppførselen hans er forkastelig og det er en skam at han får holde på med dette uke etter uke. Det minste forbundet kan gjøre, er å se på hendelsene i ettertid uttalte Wenger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.