RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TJENER GODT: Det vil angivelig koste nesten enhalv milliard kroner å sparke Jose Mourinho.
TJENER GODT: Det vil angivelig koste nesten enhalv milliard kroner å sparke Jose Mourinho. Foto: Frank Augstein (Ap / NTb scanpix)

- Chelsea må ut med rekordsum for å bli kvitt Mourinho

Chelseas eier må grave dypt i lommeboken.

Ifølge den engelske tabloidavisen Daily Star vil det koste Chelsea-eier Roman Abramovitsj store penger å sparke manager José Mourinho.

Avisen avslører onsdag at portugiseren tjener rundt 10 millioner pund i året hos Stamford Bridge. Mourinho sitter også på en kontrakt som strekker seg ut den inneværende sesongen, pluss tre år til.

Dermed vil det bli svinedyrt å sparke managerprofilen nå. Daily Star mener å vite at det totalt vil koste Abramovitsj 37,5 millioner pund.

Det er rundt 475 millioner norske kroner.

Skulle Chelsea-eieren bestemme seg for å gi Mourinho fyken, og tallene gjengitt hos Daily Star stemmer, vil kompensasjonen portugiseren da mottar være tidenes høyeste for en fotballmanager noensinne.

Chelsea sliter voldsomt i Premier League om dagen og tapte nylig 3-1 hjemme mot Southampton. I etterkant av den kampen skal Mourinhos jobb ha hengt i en tynn tråd, men mandag ga klubben han videre støtte.

«Chelsea ønsker å gjøre det klart at José fortsatt har klubbens fulle støtte. Som José har sagt selv, resultatene har ikke vært gode nok og laget har ikke prestert bra nok. Vi mener likevel han er rett manager og at han kan snu dette. Han har også troppen til å kunne klare det», skrev klubben.

Roman Abramovitsj er imidlertid ikke kjent for å la det stå på pengene, skulle han være misfornøyd med den jobben en manager gjør.

Tidligere har russeren brukt 12,5 millioner pund på å sparke Luiz Felipe Scolari, 12 millioner pund på å kvitte seg med André Villas-Boas og seks millioner pund på å sende Carlo Ancelotti på dør.

José Mourinho har også tidligere fått sparken av Abramovitsj. Det skjedde i 2007, men portugiseren ble hentet tilbake før 2013-sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere