RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/SCANPIX

- Chelsea ydmyket oss

Sist oppdatert:
Skadeforfulgte serieledere rundspilte Middlesbrough.

MIDDLESBROUGH - CHELSEA 0-5:

- Vi må spille hver kamp om om det var vår siste for sesong, for å komme til den siste med kanskje ett eller to lag i samme situasjon. Det er hva jeg ønsker, sa Chelseas manager Luiz Felipe Scolari ifølge Sporting Life etter kampen mot Middlesbrough.

Og Chelsea spilte virkelig som om det var deres siste kamp. Ikke bare for sesongen, men noensinne. 5-0 er mektige sifre.

- Ydmykende
- Det er ydmykende. Du taper på hjemmebane og det er hardt å svelge. Men når du blir slått sånn som dette, er det en veldig ydmykende opplevelse for oss alle, sa Boro-manager Gareth Southgate etterpå.

At Chelsea topper Premier League er ikke overraskende. Selv ikke en skadeliste lang som et vondt år gjør de blåkledte mindre suverene.

Det fikk Middlesbrough merke da de to lagene møttes På Riverside lørdag. Etter 90 minutter nye minutter med fotball, denne gang på bortebane - med Michael Essien, Didier Drogba, Ricardo Carvalho, Michael Ballack, Ashley Cole, Peter Cech og Joe Cole ute av spill på grunn av skader – så er Chelsea fremdeles uten tap så langt i Premier League.

Og mot Middlesbrough tok de tre poeng med stil. Chelsea - anført av en strålende Salomon Kalou - holdt lekestue med et hjemmelaget og demonstrerte at de hører til i en annen klasse.

Full kontroll
Det startet rolig og forsiktig de første ti minuttene. Så fikk man se klasseforskjellen. Middlesbrough prøvde seg fremover, men uten mulighet til å overliste den bakre fireren til Chelsea.

Chelsea-spillerne hadde derimot ingen problemer med å overliste Middlesbrough. 14 minutter ut i kampen slo venstreback Wayne Bridge ballen foran mål. En dårlig klarering endte med et skuddforsøk fra Chelsea som ble blokkert. På returen dukket imidlertid Salomon Kalou opp. Han gjorde ingen feil og dermed 1-0 til bortelaget.

Ti minutter senere var det ikke langt unna 2-0 til Chelsea. Et innlegg fra Florent Malouda endte hos Frank Lampard, men et dårlig treff på ballen gjorde at den gikk hårfint utenfor.

Flere store målsjanser ble det ikke før pause, men det var liten tvil om hvem som var det sterkeste laget før pause.

(les videre under bildet)

Målshow
Og andreomgangen startet der den første slapp. Chelsea tok kommandoen fra start. Etter 49 minutter feilberegnet Jonathan Grounds en ball. Den snappet Malouda opp, men alene med keeper nølte Malouda og avslutningen ble for svak.

Bare minutter senere ble det til slutt en ny fulltreff på Chelsea, og for et mål. Juliano Belletti fikk ballen på 30 meters hold og klinket til. Ballen skrudde utover, utagbart for keeper og rett i krysset.

To minutter etter fikk Kalou æren av å sette sin andre for dagen. Malouda fanget opp en lang ball, la den ut til Kalou, som via en uheldig David Wheater og i mål.

Det fjerde målet stod Frank Lampard for. Kalou var nok en gang involvert. Nicolas Anelka spilte ballen til Kalou, som sendte en perfekt pasning til Lampard. Han kunne bare stupe ballen i mål.

Men også Florent Malouda ville tegne seg på scoringslista. Ross Turnbull i Middlesbrough-målet klarte å miste ballen etter et skudd fra Anelka. Ballen gikk i stanga og en våken Malouda kunne skli den inn.

Ikke lenge etter satte Anelka også ballen i nettet, men denne gang ble Chelsea avblåst for offside.

Chelsea kunne uansett gå av banen med brede smil om munnen. Slik de spiller nå kan man spørre seg om det er noen andre i Premier League som er sterke nok til å tukte dem.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere