- Ciljan har ikke vært fornøyd

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Drillo mener Eggen gjør Per Ciljan Skjelbred til en bedre landslagsspiller.

02.06.10 11:11

OSLO (Nettavisen): Per Ciljan Skjelbred starter trolig på benken i onsdagens landskamp mot Ukraina – akkurat som han gjorde det i lørdagens kamp mot Montenegro.

Hadde ikke Alexander Tettey meldt forfall, hadde ikke 22-åringen vært i Drillos tropp i det hele tatt.

Det sier noe om en spiller som for tiden ikke klarer å leve opp til de store forventningene som knyttes til ham etter det han presterte allerede som 17-åring i 2005.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen øyner likevel en lysere framtid for midtbanespilleren. Han mener Nils Arne Eggens inntreden som Rosenborg-trener vil gjøre ham godt.

- Best som indreløper
- Det tror jeg, svarer Drillo på Nettavisens spørsmål om Eggen-fotball vil gjøre Skjelbred til en viktigere brikke for Norge.

- Det sier seg egentlig selv at det er en fordel at klubblaget spiller tilnærmet samme fotball som landslaget, fortsetter landslagssjefen.

Han håper og tror at Skjelbred blir brukt som indreløper i et 4-3-3-system også i klubblaget.

- Det er som indreløper i 4-3-3 eller 4-5-1 han er best. Det er der vi bruker ham på landslaget. Per har ikke vært fornøyd med situasjonen i Rosenborg, poengterer Olsen.

Gjør som Eggen sier
Offentlig har Per Ciljan Skjelbred aldri uttrykt misnøye med å spille ving i Erik Hamréns 4-2-3-1-system. Men at han ikke har vært dominerende i Hamréns regime, er det flere enn Drillo som har registrert.

Skjelbred vil fortsatt ikke kritisere Hamrén for måten han er blitt brukt på. Og han vil heller ikke blande seg bort i Nils Arne Eggens valg. I hvert fall ikke via media.

- Jeg gjør det jeg får beskjed om, sier han til Nettavisen.

- Har du snakket med Eggen om hvordan han vil bruke deg?

- Nei. Jeg har vært på samling helt siden Eggen startet, så vi har ikke snakket sammen etter det.

Skal spille EM-kvalik
Skjelbred erkjenner samtidig at han for tiden ikke fortjener en plass i Norges startoppstilling. Men det har han klare ambisjoner om å gjøre noe med.

- Når EM-kvalifiseringen starter til høsten, da skal jeg i hvert fall være i troppen. Det skal det ikke være noen tvil om, fastslår han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag