*Nettavisen* Sport.

- City er så mye mer enn Agüero

SCORET TO: David Silva var sentral for Manchester City. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

David Silva løste spisskrisen.

20.12.14 16:15

MANCHESTER CITY - CRYSTAL PALACE 3-0:

David Silva ble den store helten da Manchester City slo Crystal Palace i Premier League lørdag og skaffet seg tre nye poeng i tetkampen.

De lyseblå er nå oppe på 39 poeng, det samme som Chelsea, men José Mourinhos menn kan dra ifra ved å slå Stoke borte mandag.

Ifølge Opta så var City dødelig effektive i denne kampen. David Silvas to mål i andre omgang kom på det første og andre skuddet vertene hadde på mål.

- Mer enn Agüero
I løpet av hele første omgang hadde hjemmelaget altså ingen skudd på mål og det har kun skjedd én gang tidligere denne sesongen, melder Opta.

Yaya Toure økte ledlesen til 3-0 mot slutten av kampen. City har nå seks seirer på rad i ligaen.

- Det var en bra seier. En god prestasjon. Jeg liker måten spillerne har jobbet på denne uken, vi har jobbet med det at vi ikke har noen spiss. Crystal Palace er et bra lag og de er gode defensivt. Derfor er det bra av oss å score tre ganger, sier Manchester City-trener Manuel Pellegrini ifølge BBC.

- David Silva er en kvalitetsspiller. City er så mye mer enn bare Sergio Agüero og vi jobber hver dag for å bevise det. Desember blir en nøkkelmåned for oss. Ønsker du å henge med, bør du være med i toppen nå. Det var ikke bare ett lag som er i stand til å vinne tittelen, likevel, sier City-manageren.

Crystal Palace fikk et mål annullert i andre omgang for offside, men avgjørelsen var feilaktig og Brede Hangeland, som spilte fra start og hans lagkompiser følte seg nok snytt for en sluttspurt da fløytesignalet lød.

Palace står fortsatt med sine 15 poeng i Premier League.

Hangeland frustrerte City
Manchester City borte er definitivt en av de mer utakknemlige oppgavene i engelsk fotball, og lørdag var det Brede Hangelands tur til å forsøke å stoppe laget som før kampen hadde scoret i 13 strake Premier League-kamper.

Den første omgangen på Etihad klarte imidlertid nordmannen og lagkameratene hans å gjøre jobben vanskelig for de lyseblå vertene.

City, som stilte med James Milner som falsk nier i mangel på skadefrie spisser, slet stort med å skape de store sjansene.

De gangene de faktisk greide å nærme seg Palace-målet, var det mangel på kvaliteter til å omsette mulighetene i mål.

Nærmest kom Pablo Zabaleta like før pause. Argentineren la ut på et av sine mange offensive løp og ble tredd vakkert igjennom av Yaya Touré. Alene med keeper Julien Speroni chippet høyrebacken ballen noen centimetere på feil side av stolpen og dermed sto det målløst til pause.

Nullen sprakk
En godt gjennomført første omgang sett fra bortelagets ståsted, og manager Neil Warnock lot kanskje være å gi den suftigste garderobepraten ved halvtid.

Det burde han kanskje ikke gjort.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TØFFE TAK: Brede Hangeland i aksjon. Foto: Richard Sellers (PA / NTB scanpix)


Ikke mer enn fire minutter var spilt av den andre omgangen da Palace slapp skuldrene ned litt for mange hakk og ga Manchester City fikk den forløsende scoringen.

Igjen var Pablo Zabaleta med framover. Omtrent fra samme posisjon som han forsøkte seg med avslutning i den første omgangen, valgte han denne gangene å legge ballen tilbake i feltet. Der ventet David Silva, som sendte hjemmelaget i føringen da ballen gikk via en motspiller og forbi Speroni.

Palace ble snytt
Drøye ti minutter senere var samme mann på farten igjen.

Denne gangen var det backen på andre siden, Aleksandar Kolarov som slo inn og David Silva fikk en enkel oppgave med å sette kula i mål fra kort hold.

Kampen virket langt på vei avgjort, men gjestene ga ikke opp. I det 69. minutt slo Yannick Bloasie inn og fant James McArthur som stanget ballen i mål. Linjedommeren vinket for offside, men reprisen viste at det var feil.

Dermed ble Hangeland og hans lagkompiser snytt for en viktig scoring.

I stedet skulle City punktere det hele med ti minutter igjen. Yaya Toure fikk ballen av Kolarov, og bnaket den i nettet via stolpen. Game over!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.