*Nettavisen* Sport.

- City spiller som amatører med flaks

Foto: AP/Scanpix

Tidligere Arsenal-profil til angrep på Manchester Citys spillestil.

Manchester City røk onsdag kveld ut av Champions League. De lyseblå slo Bayern München hjemme, men siden Napoli vant over Villarreal ble det kun tredjeplass i gruppen.

Dette var Citys første sesong i den gjeve turneringen og ved flere anledninger har manager Roberto Mancini påpekt at laget mangler erfaring med denne typen kamper.

- Veldig dårlig
Skal man tro tidligere Arsenal-keeper Jens Lehman, er det imidlertid en seier for fotballen at Manchester-klubben nå er ute av Champions League. Lehmann sparer ikke på kruttet.

- Manchester City spiller, veldig, veldig dårlig fotball. De har masse ballinnehav, men dette fører bare til at motstanderen sovner, sier den tidligere keeperen ifølge The Mirror.

- For å være ærlig, så er det ikke taktisk krevende. Måten de spiller på er den samme som et hver amatørlag ville gjort, City har bare litt bedre gressteppe, sier tyskeren.

- Dødt på arenaen
Manchester City har vært i storform i Premier League denne høsten og leder ligaen etter 14 serierunder. Laget har så langt scoret utrolige 48 mål.

- De tetter igjen med mye folk bak og triller ballen mye mellom seg. Målene kommer i grunn bare på grunn av heldige omstendigheter, fortsetter Lehmann.

Den tidligere burvokteren, som spilte for Arsenal i perioden 2003 til 2008, samt et lite comeback i 2011, nøyer seg imidlertid ikke bare med å kritisere fotballen til City.

- Det er blottet for liv på arenaen. Det er helt dødt. Fansen er helt stille. Men det er vel egentlig heller ikke så mye å juble over der, sier tyskeren.

- De har ballen hele tiden, men det er stort sett på egen banehalvdel og ingenting skjer, sier Lehmann, som er kjent for sine noe kontroversielle uttalelser.

- Liker Napoli
Der tyskeren kommer med kritikk til det engelske laget, passer han også på å komme med skryt til grupperival Napoli. Et lag som har sjarmert mange i Champions League i høst.

- Det er synd at City ikke er bedre, siden de prøver å spille litt utypisk engelsk, men Napoli viste mer hjerte og pågangsmot. Det likte jeg, sier han.

- Det er bra at Napoli gikk videre. Vi ønsker ikke å se et lag som Manchester City i Champions League, avslutter tyskeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.