*Nettavisen* Sport.

- City-tapet sjokkerte meg

Foto: Getty / All Over Press

En presset David Moyes vil slå tilbake.

25.09.13 07:30

Manchester United slikker sårene etter fadesen i byderbyet mot City. Onsdag venter en ny storkamp med ligacup mot Liverpool.

United fikk kjørt seg skikkelig i helgens lokaloppgjør og ble ydmyket med 1-4. Det var Moyes' første Manchester-derby. Manageren innrømmer at nederlaget for City svir.

– Det sjokkerte meg. Men når du har vært fotballmanager så lenge som jeg har vært, vil du alltid oppleve noen sjokk.

– Det er over nå, og jeg kan ikke gjøre noe med det. Du kan ikke dvele ved det for lenge. Vi ser fram til å komme i gang med den neste kampen, sier Moyes.

Tester spillere
Han har fått en tøff start på United-karrieren. De regjerende seriemesterne har tapt to av sine første fem kamper i Premier League. Moyes er forberedt på en ny, vanskelig kamp mot Liverpool.

– Alle cupkamper er store kamper, men spesielt når det er mellom Liverpool og Manchester United. Kampen kan bli viktigere enn folk hadde ventet, mener Moyes.

Ligacupen er ofte blitt brukt av managere til å gi yngre spillere sjansen. Det har også Moyes gjort.

– Jeg har hele tiden ønsket å fokusere på alle turneringene. Det har alltid vært viktig å vinne her. Jeg mener ligacupen gir mulighet til å gi mange unge spillere sjansen, og trekningen gjør ofte at du kan gjøre det. Men dette er en virkelig stor kamp.

– Jeg holder fortsatt på å bli kjent med spillerne og hvordan de reagerer i visse situasjoner. Jeg får muligheten til å bli kjent med flere av dem denne uken. Forhåpentlig vil de vise meg hva de kan, forklarer skotten.

Suárez tilbake
Mens Manchester United trolig må klare seg uten lyskeskadde Robin van Persie, gleder Liverpool seg over at Luis Suárez er tilgjengelig etter å ha sonet ferdig utestengelsen sin.

– Det betyr at Liverpool får en meget god spiller tilbake. Om det vil endre kampbildet? Det vet jeg ikke, sier Moyes.

Uruguayaneren fikk ti kampers karantene etter at han bet Chelsea-forsvarer Branislav Ivanovic i armen under en seriekamp sist sesong. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.