*Nettavisen* Sport.

- City vil kjøpe Sterling

BLIR ELLER DRAR? Liverpools Raheem Sterling går en usikker fremtid i møte. Foto: Steve Parkin (Afp)

Men Liverpool kommer ikke til å lide hvis Raheem Sterling (20) forsvinner, mener tidligere stjernespiss Michael Owen.

- For å si det slik: For ett år siden mistet de Luis Suarez, og han er uerstattelig. Det går ikke an å erstatte noen som er så bra. Men hvis Liverpool mister Sterling, kan han erstattes med pengene de får for ham, sier Owen ifølge The Guardian.

Kontrakten til Sterling går ikke ut før i 2017, men angriperen skal ønske å flytte på seg allerede til sommeren.

Kontraktforslaget fra Liverpool, verdt omtrent én million i uka, skal ikke være i nærheten av å friste Sterling til å forlenge med Merseyside-klubben.

Torsdag skriver Daily Mail at Sterling nå er sterkt ønsket av Manchester City før neste sesong.

- Hadde ikke sovet dårlig

Den gamle stjernespissen Owen, som nå jobber som ekspert og fotballagent, ber fansen trekke pusten og senke skuldrene når det gjelder en eventuell Sterling-exit.

- Han er en veldig god spiller med mye potensial, men han kan erstattes. Hvis jeg var Liverpool-supporter, hadde jeg ønsket et svar snart. Men jeg ville ikke sovet dårlig hvis han hadde blitt solgt for en god slump med penger, sier Owen.

LES OGSÅ: Raser mot Sterling: - Hold kjeft

Steve McManaman forlot Liverpool til fordel for Real Madrid i 1999, da kontrakten hans gitt ut. Han tror ikke Sterling er så god som han kanskje tror selv.

- Han lærer fortsatt. Jeg tviler sterkt på at han er god nok til å være i startelleveren til Real Madrid, Barcelona eller Bayern Munchen. Da må man prestere ekstremt jevnt, og det har han ikke gjort i det siste. Hvis han drar, tror jeg det blir til en annen engelsk klubb, sier McManaman.

Fowler: - Håper han blir

Nettavisen møtte nylig Liverpool-legenden Robbie Fowler i Stockholm, og der ga den gamle superspissen klart uttrykk for at han fremdeles har et håp om at Sterling blir på Anfield.

- Han har to år igjen av kontrakten, og du vet, du vil alltid høre overgangsrykter og sitater fra folk som sier forskjellige ting i avisene. Klubben har gått ut og sagt at den vil at han skal bli der lenger enn de to årene han har igjen. Det er jeg helt klart for, sier Fowler til Nettavisen.

Fowler, som spilte elleve sesonger i rødt, håper nå at Brendan Rodgers kan overtale Stering til å bli værende.

Les også:Robbie Fowler om Martin Ødegaard

- Han er en glimrende spiller, og det vil du gjerne ha i laget ditt for å ta det neste steget. Jeg krysser fingrene for at han blir i Liverpool lenge.

20 år gamle Sterling har denne sesongen spilt 35 kamper for Liverpool i Premier League. Der har han notert seg for syv mål og syv målgivende pasninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag