*Nettavisen* Sport.

- Cole kan slutte i Chelsea

Foto: CARL DE SOUZA (AFP)

29-åringen er fly forbannet over klubbens behandling av han etter sexskandalene.

23.02.10 09:35

Ashley Cole vurderer fremtiden sin i Chelsea etter styret i klubben har valgt å straffe han etter spillerens påståtte sexhandlinger som foregikk både når klubben var på treningsopphold i Seattle, USA og i England.

29-åringen føler han blir gjort til syndebukk for ting som han ikke er alene om å ha gjort. John Terry har også vært gjennom sin egen sexskandale-sak, men Chelsea-styret argumenterer med at Coles utroskap skjedde «i Chelsea-tid», det vil si at hendelsene skjedde mens venstrebacken var på offisielt oppdrag for klubbens, mens Terrys seksuelle utsvevninger skjedde i forsvarsspillerens private tid.

Cole risikerer en straff på drøye fire millioner kroner og en saftig utestengelse som kan strekke seg over så mye som seks kamper.

Klubbeier Roman Abramovitsj skal ha sett rødt etter at russeren hørte at enda en sexskandale var på vei til å bli rullet opp i klubben, og skal umiddelbart ha tatt en telefon for å forsikre seg om at Cole ble straffet hardt.

Abramovitsj føler også at klubbens navn og rykte er blitt svertet etter Terrys og Coles sexskandale.

Nå kan italiensk eller spansk fotball bli neste utvei for Cole, som føler at britisk presse og Chelsea har en heksejakt på den tidligere Arsenal-spilleren. Samtidig skal også de lavere skattetakstene være en stor bidragsyter til at 29-åringen muligens reiser sørover på kontinentet.

Det er liten tvil om at Cole, som blir regnet som en av verdens beste venstrebacker, vil stå høyt på Barcelonas, Real Madrids og Inters ønskeliste om prisen ikke blir altfor høy for den aldrende veteranen.

29-åringen skal møte Chelsea styre og disiplinærkomité senere denne uken, først etter onsdagens gigantoppgjør i Mesterligaen mot Inter. Cole er uansett uaktuell for det oppgjøret på grunn av en skadet ankel, men også erstatter Yuri Zhirkov er ute med en skade som backen pådro seg i lørdagens seier mot Wolverhampton.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.