RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Cupfinalen interesserer meg absolutt ikke

Hull-manager Steve Bruce ofrer ikke neste måneds FA-cupfinale en tanke.
Hull-manager Steve Bruce ofrer ikke neste måneds FA-cupfinale en tanke. Foto: Nigel French (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Hull-manager Steve Bruce ofrer ikke neste måneds FA-cupfinale en tanke.

For ham er det seriespillet som teller. Det gjelder å sikre ny kontrakt i eliten.

– Jeg må bare innrømme at finalen i FA-cupen interesserer meg absolutt ikke i øyeblikket. Nå er førsteprioriteten å sikre at vi beholder kontrakten i Premier League, så får heller FA-cupfinalen seile sin egen sjø i fire uker eller hvor lenge det er, sier Bruce.

Han vet at kontrakten ikke er sikker, for Hull ligger på 14.-plassen i serien og har seks poeng til gode på det beste av lagene som ligger på nedrykksplass. Det er fortsatt fire kamper igjen å spille.

– De neste kampene er viktige. Vi må passe på at vi holder oss over streken, for plassen i Premier League er på ingen måte sikret ennå. Derfor må vi holde konsentrasjonen om seriespillet, sier manageren.

Fem tap

Hull har pådratt seg fem nederlag på de siste sju kampene. Nå står nedrykningstruede Fulham med John Arne Riise og Brede Hangeland i stallen på programmet sammen med Aston Villa i de neste to kampene. Deretter venter Manchester United og Everton, et Everton som er på jakt etter en plass i mesterligaen.

Det er med andre ord ikke noe enkelt program Hull har foran seg, og laget har fortsatt noen poeng opp til grensen på 40 poeng som Bruce regner for å være sikker poengsum. Alle andre regner med at det kommer til å holde med en del mindre enn dette.

Bruce er også blitt litt nervøs etter å ha sett at noen av de andre nedrykningstruede lagene har storspilt i det siste. Han la spesielt merke til at Sunderland har tatt fire poeng mot giganter som Chelsea og Manchester City i de to siste kampene.

Ti seirer

– Jeg har gjerne sagt at ti seirer pleier å være nok til å overleve. Det kan hende at det holder i år også, men det kan ingen si med sikkerhet før det er slutt, sier Steve Bruce.

Laget hans sikret sin tiende ligaseier hjemme mot Swansea tidligere i april, men fortsatt føler manageren seg presset.

– Vi har ikke noe pusterom å snakke om. Lagene bak oss ligger tett, så det nytter ikke å slappe av. Derfor gjelder det å bruke all konsentrasjon på seriespillet, så får heller FA-cupfinalen komme etter hvert, sier Hull-manageren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere