RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Da kan jeg bare si jeg ikke vil være her

INGEN FRYKT: Ole Gunnar Solskjær er klar for en ny sesong med Cardiff.
INGEN FRYKT: Ole Gunnar Solskjær er klar for en ny sesong med Cardiff. Foto: Lindsey Parnaby (AFP / NTB scanpix)
Ole Gunnar Solskjær frykter ikke sparken.

Fredag ruller ballen på ny i The Championship, Englands neste øverste nivå. Denne sesongen skal Ole Gunnar Solskjær forsøke å lede Cardiff til opprykk.

Nordmannen ble ansatt i den walisiske klubben i januar i år, men klarte ikke å hindre nedrykk fra Premier League. Dermed er det en stor jobb som venter.

The Championship er regnet som en av de tøffeste ligaene i Europa og det er alltid mange som kjemper om opprykksplassene. Tidligere har nordmenn som Henning Berg og spesielt Ståle Solbakken fått erfare hvor tøff ligaen er.

Solskjærs Cardiff har mistet flere sentrale profiler i sommer, som Steven Caulker, Jordon Mutch og Frazier Campbell. Gary Medel er også på vei bort.

Nordmannen føler likevel at han har styrket laget tilstrekkelig og håper også spillere som er igjen fra sist sesong vil ta nye steg i sesongen som kommer.

- Ingen frykt
Cardiff møter tittelrival Blackburn på bortebane i første kamp.

Til TV 2 sier den norske manageren at han vet det blir tøft å klatre rett opp igjen til Premier League, men at han ikke føler noen frykt før sesongstart.

- Går jeg inn på treningsfeltet med å frykte at dette her er siste dagen, så er det bare å gå og si fra at du ikke vil være her lengre. Jeg har hatt støtte fra eieren lenge og mye, og jeg synes han har vist det nå i sommer og, sier han.

- Jeg frykter ikke sparken. Men jeg vet at det kan skje, sier Solskjær.

Sentrale nykommere i Solskjærs stall er Guido Burgstaller, Adam Le Fondre, Javi Guerra, Kiko Macheda, Kagisho Dikgacoi og nå sist Tom Adeyemi.

Tro på Eikrem
I vinter hentet Solskjær norske profiler som Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli og han tror begge vil blomstre opp for Cardiff denne sesongen.

-Alle i klubben har tatt Mats til sitt hjerte. I oppkjøringen har også Magnus vært fantastisk. Jeg har fått mange komplimenter om at han kommer til å få en god sesong, og det er jeg helt sikker på. Magnus kommer til å blomstre i år, det presset skal han få på seg, sier Solskjær i intervju med VG Nett.

Cardiff har spilt en rekke treningskamper i sommer og gjort det bra.

Blant annet klarte Solskjærs menn uavgjort 3-3 mot tyske Wolfsburg i sin siste test før seriestart. Carmarthen Town (3-0), 1860 München (3-2), Teuta Durres (3-0) og Yeovil Town (4-1) har alle blitt slått av waliserne.

I tillegg har det blitt uavgjort mot Bath (1-1) og tap mot Amkar Perm (3-0).


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere