*Nettavisen* Sport.

- Da saksøker jeg ræva av deg

Foto: JUSTIN TALLIS (Afp)

Skattesnusk-tiltalte Harry Redknapp truet journalist.

25.01.12 12:16

Tottenham-manager Harry Redknapp bruker store deler av denne uka i rettssalen for å forsvare seg mot anklager om skattesnyteri. Redknapp er tiltalt for å ha mottatt hemmelige utbetalinger fra daværende Portsmouth-formann Milan Mandaric i forbindelse med at Peter Crouch ble solgt til Aston Villa i 2002.

Redknapp skal ha mottatt en prosentandel av overskudd fra overganger Portsmouth gjorde i løpet av hans tid som manager i lubben.

Til hemmelig konto
Pengene, rundt 1,8 millioner kroner, havnet på en hemmelig konto i Monaco registrert i navnet til Redknapps hund Rosie.

At han eide kontoen i Monaco innrømmet Redknapp først under en høring gjort av Premier League i forbindelse med etterforskningen av salget.

Redknapp på sin side hevder at det absolutt ikke er noe hemmelig med utbetalingen og at det var en bonus fra klubben, ingen bestikkelse slik anklageren hevder.

- Eksistensen av bankkontoen ble ikke innrapportert til skattemyndighetene under en periode på seks år og to måneder, hevder kronjurist John Black.

Redknapp på sin side hevder at han ikke har noe å skjule, og hevder at han ikke trikser med penger. Problemet er at Mandaric har en litt annen versjon av det som har skjedd enn Redknapp. Den tidligere formannen hevder at utbetalingen ikke var bonus fra spillersalg, men beskrev det som «investeringer utenfor fotballen».

Truet med søksmål
Det ble Redknapp konfrontert med av News of the World-journalisten Rob Beasley allerede for to år siden, og svarte da:

- Han aner ikke hva i snakker om. Hva prater han om? Det var en bonus. Der som det hadde vært noe tvilsomt ville jeg dratt og hentet pengene i en koffert, sa Redknapp ifølge et lydopptak som ble avspilt i retten.

- Ikke kall det en bestikkelse. Det har ingenting med en bestikkelse å gjøre. Det er en utbetaling fra formannen. Hvordan kan det være en bestikkelse når formannen i klubben betalte meg? Fortsatte Redknapp.

Manageren fortsatte så med å true journalist Beasley, og krevde at han ikke kalte utbetalingen en bestikkelse på trykk, ellers ville han «saksøke ræva av ham».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.