RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mike Stobe (Afp)

- Da slipper Drillo å ødelegge ham

Sist oppdatert:
Erik Solér er glad Jan Gunnar Solli slipper å bli utsatt for Drillo-fotball på landslaget.

NEW YORK (Nettavisen): Jan Gunnar Solli storspiller for New York Red Bulls i Major League Soccer, og noterte seg for tre målgivende pasninger i 4-0-seieren mot DC United natt til langfredag.

Men landslagsspill blir det neppe.

Da Solli signerte for New York Red Bulls, var det også med visshet om at det blir vanskeligere å kapre en plass i landslagstroppen. I et intervju med Nettavisen før jul bekreftet landslagssjef Egil Drillo Olsen problematikken.

Les også: - Betaler gjerne for landslagsplass

Drillo trakk blant annet frem tidsforskjellen mellom Norge og New York som et av problemene.

Må plukke de beste
Når Nettavisen konfronterer sportsdirektør i New York Red Bulls, Erik Solèr, med uttalelsene til Drillo, er nordmannen overraskende positiv og til dels enig med Drillo. Men kommer likevel med et stikk til landslagssjefen.

- Helt flott, Drillo! Da slipper han å ødelegge Jan Gunnar på landslaget, med den direkte stilen som spilles der, sier Solèr, før han fremhever at han selv bruker tid på å venne seg til tidsforskjellen etter reiser mellom statene og Europa.

Kommende sommer vil flere av Red Bulls-spillerne være opptatt med CONCAF-cup. Da trenger Red Bulls Solli.

- Det er bra nivå på denne ligaen og det er mer spillende fotball her enn i Norge. Ideelt sett burde Drillo valgt de beste spillerne, uansett om de spiller i Amerika, Asia eller Afrika. Men Jan Gunnar trengs her i Red Bulls og vi er glad for å ha han her, sier Solèr til Nettavisen.

Solèr legger dermed ikke skjul på at Solli forsvarer en plass i troppen på landslaget. Nordmannen får også skryt av Thierry Henry.

Mangler erfaring
I MLS er lange reiser til andre tidssoner vanlig i forbindelse med bortekamper.

- Når vi spiller i Los Angeles, Seattle eller Vancouver har vi 20 timers effektiv reisetid og 9 timers tidsforskjell. Så det er ganske heavy, altså, sier Solèr.

- Hvordan forbereder Red Bulls seg til kamper i andre tidssoner?

- Nå reiser vi tett opp mot kampene og holder oss til vår tidssone, så får vi se, sier han til Nettavisen.

- Mangler det kompetanse i norsk fotball på å takle slike tidsforskjeller?

- Ja, altså Drillo må få si hva han mener, men vi er glade for at Jan Gunnar spiller her, og det er best at han venner til seg spillestilen her, for det er en mer ballbesittende fotball som spilles her. I enkelte kamper har vi en ballbesittelse på 65-75 %, sier Solèr.

Jakter på spillere i Skandinavia
Kilder Nettavisen har snakket med, avslører at Red Bulls følger nøye med på overgangsmarkedet i Skandinavia. Før sesongen startet i MLS, jaktet Red Bulls på en klassisk «nummer 10»-spiller i Norden, uten hell. I stedet signerte de Dwayne De Rosario fra Toronto FC.

Solèr bekrefter overgangspolitikken dette ovenfor Nettavisen.

- Vi jaktet etter en spiller i dansk liga, men vi endte på De Rosario, som passer godt og har grønt kort, sier han til Nettavisen og legger til:

- Skandinaver passer godt inn i ligaen, for det er en hard fysisk fotball her og de passer godt inn i spillestilen vår. Nå har vi Solli på plass og to tidligere tippeligaspillere i stallen, så nå føler vi at kvoten er full.

Den frittalende nordmannen legger også vekt på at det er viktig med tidligere stjernespillere.

- Vi har en veldig klar filosofi på vårt lag. Vi har to store stjernespillere i Thierry Henry og Rafael Marquez. Utenom dem bygger vi laget med gode ballspillere, og vi har en finne med navn Teemu Tainio, som har flere sesonger bak seg i Premier League og fransk fotball, sier Solèr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere