*Nettavisen* Sport.

- Dæhli har vært helt strålende

BLIR? Mats Møller Dæhli går mot en sesong i Championship.

BLIR? Mats Møller Dæhli går mot en sesong i Championship. Foto: David Davies (Pa Photos)

Men Cardiff-ekspert er sikker i sin sak: Nordmannen blir ikke solgt i dette vinduet.

- Mats Møller Dæhli blir ikke solgt i dette overgangsvinduet.

Det sier Terry Phillips, og han bør vite hva han snakker om. Phillips er sportsjournalist for WalesOnline og har dekket Cardiffs fotballstolthet i snart 20 år.

- Trives under Solskjær
Den erfarne Cardiff-eksperten føler seg helt sikker på at den talentfulle nordmannen blir å finne i Englands nest øverste nivå i den kommende sesongen.

- Hvis han gjør en god sesong nå, er det store sjanser for at han drar videre, men han er ikke klar for det riktig ennå. Jeg tror Dæhli blir i Cardiff i minst én sesong til. Klubben trenger ikke penger, og behøver ikke selge ham, sier Phillips til Nettavisen.

Han forteller at han snakket med Dæhli om den kommende sesongen for kort tid siden.

- Jeg satt ved siden av ham på flyet fra Østerrike, og han sier at han bare ønsker å spille fotball og at han trives med å spille under Solskjær, forteller Phillips.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKYND DEG SAKTE: Det er rådet fra Ola By Rise. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Skal Dæhli skifte klubb, må det skje innen 31. august når overgangsvinduet på balløya stenger.

- Karrieren kan bli ødelagt
Agent Jim Solbakken vil verken avkrefte eller bekrefte at 19-åringen blir værende i den walisiske klubben denne sesongen.

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette, skriver Solbakken i en SMS til Nettavisen.

Siden nedrykket fra Premier League i mai er det blitt debattert om Dæhli, som er blant Norges aller største talenter, bør komme seg bort fra Cardiff.

- Dæhlis karriere kan bli ødelagt hvis han blir med Cardiff ned i Championship, uttalte Erik Solér i Viasat-studioet etter landskampen mot Tsjekkia tidligere i år.

Nå ser det altså ut til at Solérs skrekk blir til virkelighet.

Men tidligere landslagsassistent Ola By Rise er av en annen oppfatning.

- Hvis han blir satset på, er det ingen katastrofe. Men det er en forutsetning at han får spille. Det er ikke lenge siden jeg var og kikket på et par kamper i Championship, og det er ikke et dårlig nivå på den ligaen, sier By Rise til Nettavisen.

Cardiff-ekspert Phillips har vært tett på den walisiske klubben gjennom hele oppkjøringen, og roser den norske 19-åringen for det han har vist i treningskampene. Og han forsikrer om at Dæhli får nok spilletid.

- Dæhli har vært helt strålende. Jeg elsker å se ham drible vekk forsvarsspillere med sine lynraske føtter og gode bevegelser. Han kommer til å være et førstevalg i Cardiff kommende sesong, og han kommer han til å utgjøre en stor forskjell for Cardiff, tror Phillips.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIKTIG VALG: Bør Mats Møller Dæhli ta til takke med Championship-fotball? Foto: Franck Fife (Afp)


By Rise tror Dæhli kan utvikle seg mye ved å spille en sesong i Englands nest øverste liga.

- Som satsingsobjekt i et hardtsatsende Cardiff vil han få masse spilletid og ansvar, han får etablert seg i en rolle og vil være under et veldig kyndig treningsregime. Og gjør han det bra, vil enten Cardiff rykke opp, eller andre vil få opp øynene for ham, sier By Rise.

- Må lære uansett
Championship er beryktet for å være knallhard og duellrik, og mer tekniske spillere enn Dæhli har taklet ligaen dårlig.

Phillips tror imidlertid Dæhli kommer til å passe godt inn i den fysiske ligaen.

- Ja, han er så rask i føttene at de mest robuste forsvarsspillerne kommer til å slite med å stoppe ham. Dæhli er uansett nødt til å lære seg å håndtere fysisk sterke forsvarsspillere, og det kommer han til å møte denne sesongen, påpeker Phillips.

- Utvikler han seg godt nok?

- Han har tatt store steg siden forrige sesong, men blir fortsatt regnet som en spiller som er morsom å se på, men som ofte ikke har et sluttprodukt. Han er enormt talentfull, men dette er sesongen han må utvikle det allerede gode spillet sitt, han må skape og score mål, slår Phillips fast.

By Rise er trygg på at den dimensjonen kommer til å dukke opp i Dæhlis spill.

- Jeg ser ingen grunn til at ikke Mats begynner å rade opp en haug med assist, for han er en klassisk tilrettelegger. Og han har scoret mål i Premier League allerede. Men det handler om å utvikle ferdigheter, mener By Rise.

Cardiff og Dæhli serieåpner borte mot Blackburn 08. august.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.