RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ADRIAN DENNIS (Afp)

- Danmark er arrogant

Tidligere Aalesund-keeper Anders Lindegaard mener folket i hans eget hjemland har for høye tanker om dansk fotball.

Lindegaard, som nå er reservekeeper i Manchester United, har meget god kjennskap til norsk fotball fra tiden i Aalesund. Foran tirsdagens EM-kvalifiseringskamp i Parken føler han behov for å nyansere det bildet som hersker i hjemlandet.

- Norsk fotball er mye bedre enn vi gjør det til i Danmark. På det området er Danmark veldig arrogant, når vi ser ned på norsk fotball, sier han til sporten.dk.

Olsen samstemmer
Han prøver seg også med en forklaring på danskenes holdning.

- Jeg tror det skyldes et dansk mindreverdighetskompleks, at vi har behov for å se ned på Norge og på den måte gjøre oss bedre enn vi er, sier den tidligere Aafk-keeperen.

Også danskenes landslagssjef Morten Olsen går langt i å ta norsk fotball i forsvar – to dager før det store skandinaviske slaget i København. På lørdagens pressetreff ga han uttrykk for at den norske måten å spille på ikke er så primitiv som mange vil ha det til.

- De som forventer å se Norge med lange baller som på 90-tallet, blir overrasket. Det er et annerledes norsk lag, som spiller mer langs bakken, men vi har ressursene til å håndtere det, sa han.

- Ingen skjønnhetspris
Anders Lindegaard sier seg helt enig i analysen.

- Norge har valgt å spille fotball ut fra en effektiv og direkte kontrastil, og det klarer de virkelig bra. Og hva er galt i det, hvis man tror man kan vinne en fotballkamp på det? Sier Lindegaard - og tilføyer:

- Det kan godt være at de ikke vinner en skjønnhetspris, men det er en spillestil som kan gi resultater, og det er det fotball handler om. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere