RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- David Villa må selges

Foto: Diego Tuson/AFP
Sist oppdatert:
Valencia skylder rundt fire milliarder kroner.

- Akkurat nå er Valencia finansielt en veldig liten klubb, sier keeperlegenden Santiago Cañizares til Revisita.

Han spår at klubben til sommeren kommer til å selge stjerner som David Villa, David Silva og Juan Mata.

- Jeg kan ikke se at de har noen framtid på Mestalla. Skylden ligger ikke på dem som er styrer klubben nå, og folk fortjener ikke dette, men disse spillerne bør være i storklubber, som Valencia en gang var, mener Cañizares.

Lønnsutbetalingene stoppet
Han liker dårlig å se tilstanden til sin tidligere klubb. Santiago Cañizares var med på storhetstiden på begynnelsen av 2000-tallet, da Valencia to ganger spilte seg fram til finalen i Champions League og vant den spanske ligaen to ganger på tre år.

- Jeg var heldig som var der da vi hadde store spillere og store trenere, som gjorde laget stort. Jeg opplevde øyeblikk som det blir vanskelig å gjenoppleve for Valencia, og det vil jeg alltid huske, sier han.

Klubben sliter ikke bare med enorm gjeld, men også med den daglige likviditeten. Spillerne må vente på lønnsutbetalingene og plages selvfølgelig av den finansielle usikkerheten.

- Det er vanskelig med de problemene klubben har, og vi må leve med en konstant skygge av tvil over spillerne. Men vi har aldri stilt noen krav eller presset klubbledelsen når det gjelder de manglende lønnsutbetalingene, sier veteranen David Albelda, som spilte Champions League-finale sammen med Cañizares og fortsatt er aktiv.

Albelda spilte da Valencia nylig tok sin første seier på ni kamper. Dette var også lagets første seier siden lønnsutbetalingene stoppet.

Tålmodig Villa
Når det gjelder David Villa, virker han likevel ikke spesielt ivrig på å komme seg vekk.

- Jeg mener at jeg er i et konkurransedyktig lag som kjemper om titler. Hvert år forsøker dette laget å oppnå store ting. Det er åpenbart at Valencia ikke har den samme økonomiske styrken eller supporterskaren som andre lag, men i øyeblikket er jeg veldig fornøyd, sier Villa i et intervju med den anerkjente journalisten Guillem Balague.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere