RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dødsfeller i fotball-VM

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Et forbrukerråd i Tyskland har offentliggjort en omstridt undersøkelse av sikkerheten på de 12 forskjellige VM-arenaene. Franz Beckenbauer raser.

Fem måneder før fotball-VM begynner, blir sikkerheten på de 12 ulike stadionene betegnet som dårlig. Samtlige arenaer har store sikkerhetsmangler, heter det i rapporten, særlig hvis det skulle oppstå en situasjon med massepanikk blant fotballfansen.

Dødsfeller
Organisasjonen advarte tirsdag om at stadionene i Berlin, Gelsenkirchen og Leipzig, på grunn av dårlige eller ikke tilstedeværende fluktveier, har så betydelige mangler at de i tilfelle massepanikk vil være de reneste dødsfeller.

Det er bare arenaene i München, Hannover, Köln og Nürnberg som får karakteristikken «mindre mangler» i undersøkelsen.

Frank Beckenbauer, som leder organisasjonskomiteen til fotball-VM, raser mot rapporten.

- Jeg er møkklei av alle besserwisserne som forsøker å profilere seg på bekosning av fotball-VM, sier Beckenbauer. Han mener forbrukerrådet har peiling på ansiktskremer, olivenolje og slike ting, og at de bør holde seg til det.

- De viser ikke til noen konkrete fakta. Byggingen av stadionene ble gjort under nøye overvåking fra myndighetene. Rådet prøver bare å promotere seg selv ved å si at «hør her, vi er viktige».

Lover fest
Beckenbauer frykter at forbrukerrådet vil skade Tysklands image.

- Alt dette tøvet passer godt inn i stemningen i landet. Vi hadde aldri vunnet retten til å arrangere VM hvis alle disse klagerne hadde vært her i 2000 da Tyskland vant. Det er så man noen ganger spør seg selv: hvorfor gidder vi å holde på med dette? Men VM vil uansett bli en fantastisk fest, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere