RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IKKE FORNØYD: Tom Nordlie mener landsets beste dommere må dømme de største kampene.
IKKE FORNØYD: Tom Nordlie mener landsets beste dommere må dømme de største kampene. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

- De beste dommerne bør dømme de viktige kampene

Sist oppdatert:
Dommeren kom i fokus da Sandnes Ulf og Viking delte poengene.

SANDNES ULF - VIKING 2-2:

SANDNES STADION (Nettavisen): Det var duket for et skikkelig lokalderby på Sandnes stadion fredag kveld. Viking ville vinne, og Sandnes Ulf måtte vinne for å holde liv i håpet på fornyet Tippeligakontrakt.

Ved kampslutt var det en straffesituasjon i sluttminuttene som tok oppmerksomheten i begge leire.

Situasjonen oppsto i det 79. minutt da Yann-Erik de Lanley var på vei mot dødlinjen og ble felt av Anel Raskaj. Spillerne var svært uenige etter kampen.

- Jeg opplevde at jeg kom inn foran mannen min, og skal ta enda et touch. Så kommer det en og bare feier meg ned, sier de Lanley til Nettavisen.

Raskaj var ved en annen oppfattelse.

- Jeg mener det absolutt ikke er straffe. Jeg er nesten ikke på han, og dommeren virker sikker på å dømme fem-meter. Så velger linjedommeren å vinke straffe, jeg skjønner det ikke, sier en fortvilet Raskaj ved kampslutt.

- Assistentdommeren skal være sikker
Tom Nordlie var ikke helt sikker på at dommeren hadde tatt korrekt beslutning.

- Spilleren er på vei mot dødlinja, dommeren ser begge spillerne i front, mens linjedommeren ser en spiller som kommer imot seg. Dommeren virker sikker på at det er fem-meter, også dømmer han straffe likevel. Jeg sier ikke at det er feil av dommeren, men assistentdommeren skal være sikker på at det er straffe før han dømmer. Dommeren er et stort talent, men når det er så viktig kamp i nedrykksstriden så bør de beste UEFA-dommerne dømme, sier Nordlie til Nettavisen. 

UENIG: - Det var ett klokkeklart straffespark, mener Kjell Jonevret.


- Ett poeng som «musa pissa i havet»
Kjell Jonevret hadde blandende følelser etter kampen, men var klar på at det var straffespark.

- Det var ett klokkeklart straffespark. Det er vanskelig å se fra min avstand, men det var ingen tvil om at han felte han.

Tom Nordlie mener laget hans har prestert godt i det siste, men var langt fra fornøyd resultatmessing.

- Isolert sett om man ser bort fra tabellen, så er det lenge siden Sandnes Ulf har spilt tre kamper uten å tape. Likevel blir et poeng som om «musa pissa i havet». Sett kampen under ett er det greit at det ender 2-2, men når det er kort tid igjen så føles det surt å få straffe imot, mener Nordlie.

- Soleklar offside
Første omgang hadde lite å by på de første 40 minuttene, med lavt tempo og få sjanser til noen av lagene. Så fikk Sandnes Ulf frispark midt på Vikings banehalvdel, og ballen ble slått inn i feltet. Der raget Edier Frejd høyest og headet ned til det som så ut som en offsideplassert Randall Brenes. Han hadde få problemer med å sette kula i nettet til stor fortvilelse for Vikingspillerne. Jonevret var tydelig frustrert på kamplederen.

- De er irriterte på dommeren, men de fikk et soleklart offside-mål. Jeg skjønte lite av det. Sett kampen under ett mangler vi litt den geniale pasningen for å bryte oss gjennom. Det er små marginer, men jeg synes vi gjør en god kamp og fortjener poenget.

JUBLET: - Noen av supporterne buet på meg gjennom hele kampen. Det var litt skuffende, sier Vikings Steinthor Thorsteinsson.


Dårlig mottakelse
Viking svarte umiddelbart, etter et flott raid av Yann-Erik de Lanley på høyrekanten. Han slo ballen knallhardt langs bakken til en umarkert Steinthor Frey Thorsteinsson som banket ballen i vinkelen. Den tidligere Sandnes Ulf-spilleren var fornøyd med å score mot gamleklubben, og innrømmet å være skuffet over Sandnes Ulf-supporterne som buet på han under hele kampen.

- Det er alltid godt å score mål, men jeg ville heller vunnet kampen. Det var ikke noe spesielt å score mål mot Sandnes Ulf, selv noen av supporterne buet på meg gjennom hele kampen. Det var litt skuffende, men jeg vet at det er mange i Gaukeredet som fremdeles liker meg, sier Thorsteinsson til Nettavisen.

Tidlig i andreomgangen skulle Brenes være der igjen. Erik Tønne la et millimeterpresis innlegg på skoen til Brenes, som styrte ballen bak Arild Østbø i Viking-buret. Brenes var likevel ikke helt fornøyd etter kampslutt.

- Jeg synes vi gjør en god kamp, og jeg scorer to mål. Det hjelper lite når vi ikke får tre poeng.

Deretter ble det ingen mål før straffescoringen i sluttminuttene som Bjørn Daniel Sverrisson satte på retur etter redning av Hannes Thor Halldorsson, og det ble med poengdeling.

Det virket ingen av lagene fornøyde med.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere