- De ble lei av å hetse ham

Foto: PA Photos/Scanpix

Liverpool vartet opp med storspill mot Aston Villa.

19.12.11 09:06

A. VILLA - LIVERPOOL 0-2:

Liverpool har utvilsomt hatt et stolpekompleks denne sesongen. De røde har truffet treverket mer enn noen annen klubb i Premier League i høst og vinter.

Søndag var det duket for nye stolpetreff, i en kamp der Merseyside-klubben skapte et hav av sjanser og dominerte både framover og bakover på banen.

Etter to kjappe mål i første omgang, skulle effektiviteten dale en smule etter hvilen. Luis Suarez var strålende, men manglet det nødvendige hellet i avslutningene.

To ganger traff han treverket etter pause. Først hamret han ballen i tverrliggeren og ned og senere chippet han ballen nydelig over keeper Brad Guzan, men i, ja, stolpen.

- Ble lei av å bue
Uruguayaneren er den eneste spilleren som har truffet stolpen to ganger i to matcher i Premier League denne sesongen.

Sett bort ifra stolpetreffene så leverte altså Liverpool en strålende kamp mot et tafatt Aston Villa og det kunne fort ha blitt meget stygge sifre for Alex McLeish og hans mannskap.

Oppgjøret var også første gang Stewart Downing var tilbake på Villa Park, etter overgangen fra Aston Villa til Liverpool i sommer.

- Jeg tror de hetset Stewart to ganger i starten da han fikk ballen, men så ble Villa-fansen lei, fordi Stewart hadde ballen så mye, sier Liverpool-manager Kenny Dalglish om Downing.

- I dag spilte vi flott pasningsfotball og traff i tillegg stolpen to ganger. Det var absolutt tre velfortjente poeng. Det første målet var kanskje litt heldig. Det andre var en flott heading, sier han.

Bellamy på plass
Det var likevel Aston Villa som fikk den første store sjansen på Villa Park, da den tidligere Liverpool-spilleren Emile Heskey satte hodet til, men headingen gikk rett på José Manuel Reina.

Det var kanskje ikke så rart at den godeste Heskey ikke omsatte sjansen. Etter at han forlot Liverpool i 2004 har han nå møtt gamleklubben 17 ganger, men aldri scoret.

Der vertene bommet, var Liverpool effektive. I det 10. minutt slo Stewart Downing en corner, Jonjo Shelvey flikket den mot mål og etter litt klabb og babb i feltet, satte Craig Bellamy den i mål.

Og corner skulle vise seg å være mål for gjestene i åpningen. Fem minutter senere slo Bellamy et hjørnespark. Ballen havnet på hodet til Martin Skrtel og stopperen stusset ballen i nettet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: PA Photos/Scanpix

Skrtel brukte hode
De røde fra Merseyside har slitt litt med uttellingen denne sesongen, men i løpet av de første 15 minuttene mot Villa var effektiviteten på topp. Villa på sin bør nok trene mer på corner imot.

Etter den friske åpningen på kampen roet det seg litt, selv om begge lag kom til noen brukbare muligheter. Nathan Delfouneso fikk blant annet muligheten til å bruke hodet fornuftig.

Hjemmelaget startet søndagens kamp uten målscorere som Darren Bent og Gabriel Agbonlahor og var slik sett svekket i angrep. Bent var ute med sykdom, Agbonlahor på grunn av gule kort.

Dermed ble det ingen nettsus på Alex McLeishs menn i løpet av de første 45 minuttene. Liverpool nøyde seg også med to og da dommeren blåste for pause sto det fortsatt 0-2 i Birmingham.

Stolpe og stolpe
Liverpool gikk rett i strupen på vertene også etter pause. Først kom Daniel Agger til en bra heading og like etter dundret Luis Suarez ballen i tverrliggeren, ned, og ut.

Uruguayaneren gjorde det mest selv i forkant av avslutningen og dro seg på sedvanlig vis nydelig fri inne i 16-meteren, men burde nok ha plassert framfor å bruke kraft i skuddet.

Gjestene var imidlertid ikke ferdig med å teste kvaliteten på stengene i Birmingham. Etter rundt 60. minutter ble Suarez nydelig spilt opp, fikk kontroll og chippet ballen i stolpen.

Det var alt i alt en kanonade av Liverpool-sjanser tidlig i andre omgang, bare avbrutt av et skudd fra Villas Fabian Delph, som gikk via Skrtel og like utenfor målet til Reina.

Jonjo Shelvey, som ble hentet hjem fra et fruktbart låneopphold i Blackpool da Lucas Leiva ble skadet, var også en frisk pust på Liverpools midtbane og viste seg tidvis fram.

Etter hvert roet det hele seg noen hakk i Birmingham og Liverpool bare kontrollerte inn tre nye poeng. De røde står nå med 29 poeng fra 16 kamper. Villa har 19 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.