- De bør få ræva i gir

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Øyvind Eide vil bli Kongsvinger-trener – og har et tydelig budskap til styret.

31.10.10 22:17

KONGSVINGER - ROSENBORG 0-0:

KONGSVINGER (Nettavisen): På overtid fikk Kim Holmen og Mame Niang hver sin kjempemulighet til å sikre Kongsvinger seieren mot Rosenborg.

Men selv om en av dem hadde fått ballen i mål, ville nedrykket til Adeccoligaen ha vært et faktum søndag kveld, ettersom Hønefoss slo Vålerenga 3-1 og sikret kvalifiseringsplassen.

Uavklart trenerspørsmål
Dermed handler det meste om framtiden på Gjemselund. For etter en vanskelig comebacksesong på øverste nivå – ikke minst økonomisk – er det mye som er uavklart.

Et av de mest sentrale spørsmålene er om trener Tony Gustavsson fortsetter. Det ville svensken ikke svare på søndag kveld.

- Den prosessen tar vi internt. Men det er naturligvis viktig for klubben å få avklart dette som raskt som mulig, sier Gustavsson.

Kanskje er det mye som taler for at han har gjort sitt på Gjemselund. Og i så fall står hans 28 år gamle assistent Øyvind Eide klar til å ta over.

Eide vil ta over
- Jeg føler jeg er klar for å ta skuta sjøl. Det er jeg som står for kontinuiteten i denne klubben nå, og det er viktig. Hvis Tony sier nei, bør det ikke være andre kandidater enn meg, er det klare budskapet Eide via Nettavisen sender til klubbledelsen.

- Er det aktuelt å fortsette som assistent under en annen trener?

- Det skal veldig mye til. Da må det være en trener jeg er sikker på at jeg kan lære mye av, sier Eide, som allerede har erfaring som hovedtrener i Kongsvinger.

Han fullførte prosjektet Tom Nordlie startet på i 2009-sesongen og sto ved roret da klubben rykket opp i fjor høst.

Trenger to sesonger
- Er det et naturlig mål for Kongsvinger å rykke rett opp igjen i 2011?

- Nei, ikke med det budsjettet styret legger opp til nå. Og det er klart at klubben må slutte å bruke penger vi ikke har. Derfor skal det mye til at vi er et topplag i Adeccoligaen neste år, men om to år håper jeg vi kan kjempe om opprykk igjen, sier Eide – som understreker at spillerlogistikken er et nesten like viktig arbeidsområde for KIL som treneravklaringen.

- Det er nå spillerne bytter klubb, og det er nå man får best kvalitet for minst penger. Venter man litt, får man litt mindre kvalitet for litt mer penger. Derfor bør de få ræva i gir, sier Eide til Nettavisen.

- Vil du ha hovedtrenerjobben uansett hvordan stallen ser ut?

- Nei, det må være muligheter for sportslig utvikling. Og det bør det være mulig å få til, konstaterer han.

- Skal være stolte
Det var også Eide som ledet laget mot Rosenborg, ettersom Gustavsson satt på tribuneplass med karantene.

Derfra så han laget levere en prestasjon han mener det står respekt av.

- De skal være stolte av prestasjonen i dag. Spesielt sto de unge guttene fram. Vi var veldig bra i forsvar, og Rosenborg kan takke Daniel Örlund for at de ikke slapp inn mål, sier Gustavsson – som samtidig erkjenner at dårlig uttelling ikke er noe nytt.

- Det har vært vårt store problem i hele år, fastslår han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag