RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De er bare mennesker

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Amatørfotballens Manchester City har tro på seier mot laget som ligger 93 plasser over dem i ligasystemet.

Cupaskeladden Crawleys store dag har kommet. Lørdag ettermiddag besøker de mektige Old Trafford der Englands for tiden beste lag Manchester United, står på motsatt banehalvdel.

Serielederen i Premier League møter serietoeren i Blue Square Bet Premier, som er nivå fem i engelsk fotball. Likevel har de glade amatører tro på de kan hevde seg i FA-cupkampen.

- United er bare mennesker, og jeg tror ikke de fatter hvor god standarden på spillet vårt er, uttaler forsvarsspilleren Dean Howell ifølge The Guardian.

- Må ha troa
De fleste forventer at Manchester United skal vinne denne femterundekampen med kalassifre. Crawleys Simon Rusk forklarer hvorfor Crawley må ha tro på at de kan spille jevnt med United.

- Vi vil ikke høres ut som noen idioter ved å si at vi kan dra til Old Trafford og vinne, men samtidig må vi ha tro på at vi kan gjøre det. Hvis ikke hadde det ikke vært noe vits å møte opp, sier han.

Kjøpt 23 spillere siden sist sommer
Crawley har flere kritikere i non-league-fotballen, som er betegnelsen på amatørfotballen i engelsk fotball. De siste årene har klubben gjennomgått en revolusjon etter at en mystisk, utenlandsk investor har tatt klubben fra finansiell kaos til en av de rikeste klubbene i amatørfotballen.

Siden forrige sommer har klubben skaffet seg ikke mindre enn 23 nye spillere, blant annet Richard Brodie som signerte fra York for omtrent 2,7 millioner kroner – rekord i non-league.

Følg kampen i vårt live-system kl 18.15!

Crawley kan dermed sammenlignes med Chelsea og Manchester City som også fikk en helt ny hverdag etter å ha blitt kjøpt opp av utenlandske investorer.

Satsingen ser ut til å bære frukter ettersom klubben nå kjemper om opprykk til npower league two, som er det laveste nivået av den profesjonelle fotballen i England.

Dermed kan det gå mot en meget suksessrik sesong for Crawley, selv om det skal mye til for at de avanserer til sjette runde av FA-cupen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere