*Nettavisen* Sport.

- De er bare misunnelige

SJALU: André Schürrle mener kritikken mot José Mourinhos taktikk grunner ut i sjalusi. Foto: Matt Dunham (Ap)

André Schürrle slår tilbake mot Chelsea-kritikken.

Chelsea tok en sterk borteseier mot Liverpool søndag ettermiddag. I etterkant har Jose Mourinho & co fått mye kritikk for måten seieren kom på.

- Jeg tror de parkerte to busser i dag og ikke bare én, sa Liverpool-sjef Brendan Rodgers etter det skuffende tapet.

Chelsea murte igjen bak og kontret inn to scoringer i kampen som kan bli helt avgjørende i serieinnspurten.

- Misunnelige
Nå tar Chelsea-spiller André Schürrle til motmæle mot kritikken som haglet etter den taktiske triumfen på Anfield.

- Det viktigste er å vinne, det er det alt handler om. Du kan spille perfekt fotball, ha masse én-touch-pasninger og tape. Det er ikke det man ønsker, man vil jo vinne fotballkamper. Det er ikke vits å spille bra hvis du likevel taper, sier tyskeren til The Guardian.

Han mener Mourinhos plan fungerte perfekt.

- Hvis planen er å vinne ved å spille på denne måten, er planen perfekt. Hvis folk ser på oss og sier at vi ikke kan spille, selv når vi vinner, sier de det bare fordi de er misunnelige, mener han.

Bitter Rodgers
Selv om Mourinho spilte dum da han fikk spørsmål om drøying av tid var en bevisst taktikk mot Liverpool, er Brendan Rodgers klokkeklar om hva som skjedde.

- Alle kunne se fra første stund at det var planen deres, sa Liverpool-manageren, som etterpå fikk spørsmål om han selv kunne fått laget sitt til å spille slik.

- Hva tror du? José kommer til å vise meg CV-en sin og si at det fungerer, men det er ikke min måte å gjøre det på, og du kommer aldri til å se det, sa Liverpool-sjefen.

Han kom også med et lite stikk til sin tidligere arbeidskollega Mourinho.

- Chelsea var en nyttig forberedelse til kampen mot Crystal Palace, med lange baller, lange innkast og spillere bak ballen, sukket Rodgers.

- Lært av Mourinho
André Schürrle setter imidlertid pris på Mourinhos inntog i Chelsea. Mye nytt har vært forfriskende, oppgir Schürrle.

- Jeg har lært så mye av Mourinho, og jeg elsker å være på laget hans og lære nye roller. Da jeg spilte i Tyskland, spilte jeg aldri slik, så defensivt, nesten som en venstreback, men det hjelper meg. Jeg har manglet den delen i spillet mitt. Han sa vi måtte være perfekte i det defensive spillet (mot Liverpool), og det er det jeg prøvde på. Vi måtte vise at vi kunne være i en krig og vinne. Hvis det betyr at jeg må være villig til å ta et gult kort for laget, er jeg glad for å gjøre det, sier tyskeren.

Kan vinne «the double»
Nå står han og Chelsea overfor en ny og viktig kamp på onsdag, når Atletico Madrid kommer på besøk til Stamford Bridge i den andre semifinalen i Champions League.

- Alle tror vi kan vinne både ligaen og Champions League. Vi vet det blir tøft, men vi må tro på det, og det gjør vi, avslutter han.

Med seieren er Chelsea tilbake i kampen om Premier League-trofeet. Liverpool topper fortsatt med 80 poeng, men har én kamp mer spilt enn City, som har tre poeng mindre. Chelsea ligger på andreplassen med to poeng mindre enn Liverpool.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.