RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Keld Navntoft (Scanpix)

- De er ikke supportere

Ståle Solbakken kalte bråkmakerne i lokaloppgjøret mot Brøndby idioter, og priste seg lykkelig over at barna var i sikkerhet.

FC KØBENHAVN - BRØNDBY 2-0:

FC København slo byrival Brøndby 2-0 i den danske serien søndag – og befestet sin posisjon som Danmarks klart sterkeste fotballag. Samtidig ble storoppgjøret i Parken skjemmet av bråk på tribunen.

Flere titalls Brøndby-supportere ble arrestert etter å ha slåss med politi underveis i kampen. I tillegg ble det rullet ut et banner med en tekst som tydelig ga inntrykk av at bråket var planlagt på forhånd.

Verbal nesestyver
Etter kampen fikk bråkmakerne en kilevink av FCK-sjef Ståle Solbakken.

- De er ikke Brøndby-tilhengere. Jeg tror ikke at de idiotene går hjem og er lei seg for at Brøndby har tapt. De er nok snarere fornøyd med at de har laget bråk. Den slags folk finner man i alle klubber, sa han til ekstrabladet.dk.

Den blivende norske landslagssjefen liker ikke signaleffekten scener som i Parken søndag gir.

- Det er barn som sitter og ser disse tingene på stadion eller på TV. De bør ikke få inntrykk av at dette er normalt. Mine barn sitter et sikkert sted under FCKs kamper, og det er jeg glad for, sa Solbakken.

I den nederlandske toppserien har man tatt uvanlige grep i bruk for å få bukt med tribunevolden. Der nektes nå fansen til storklubben Feyenoord å reise på klubbens bortekamper etter gjentatte stygge episoder.

Ser til England
Solbakken tror ikke den hollandske modellen er veien å gå i dansk fotball.

- Nei, det ville være dumt å utestenge bortelagets tilhengere fra stadion. De er jo med på å gjøre det gøy å spille fotball. Det er absolutt ingen løsning å stenge Parken for Brøndby-fans, sier han.

Hedmarkingen mener heller det kan være fornuftig å se til et annet av landene han selv har spilt fotball i, England.

- Jeg vet ikke hvordan man skal løse slike problemer. Jeg vil nesten si at dette er en politisk sak. Spørsmålet er om politiet har ressurser til å infiltrere gruppene av bråkmakere, sånn man har sett i England. Der er bråk sjeldent, sier han.

Får skryt
Alt handlet imidlertid ikke om bråk i Parken søndag. FC København tok hjem tre nye poeng etter to scoringer av brasilianske Cesar Santin – og økte ledelsen på tabelltoppen til fire poeng.

FC Midtjylland er lag nummer to – og Solbakkens neste motstander.

- Jeg må si at det i mine øyne ikke lenger er noen som kan true FCK. De har avgjort ligaen. De har vist en styrke som er internasjonal klasse, og har gjort rent bord, sier Esbjerg-trener Ove Pedersen.

- Det er bunnsolid det FCK leverer denne sesongen. Det er helt klart et resultat av det arbeidet som særlig Carsten V. Jensen (sportsdirektør) og Ståle Solbakken har gjort de siste årene, sier tidligere FCK-spiller og agent Niclas Jensen.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere